Skip to main content
| Notaka |

Εβδομαδιαία κέρδη της τάξης του 1,5% για το αργό (29/8/2020)

Πτωτικά έκλεισε την Παρασκευή το πετρέλαιο, καταγράφοντας ωστόσο κέρδη σε διάστημα εβδομάδας, μία ημέρα αφότου ο τυφώνας Λάουρα χτύπησε τον Κόλπο του Μεξικού, ως καταιγίδα κατηγορίας 4, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στην “καρδιά” της βιομηχανίας διύλισης των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι τα πέντε διυλιστήρια πετρελαίου του Τέξας που έκλεισαν πριν την έλευση του τυφώνα, σχεδιάζουν να επαναλειτουργήσουν σύντομα, ωστόσο δύο μεγάλα διυλιστήρια κοντά στη Λίμνη Τσαρλς μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο έως ότου ξεκινήσουν εκ νέου εξαιτίας των διακοπών ρεύματος και ενδεχόμενων σημαντικών ζημιών από την καταιγίδα, σύμφωνα με άρθρο της S&P Global Platts

“Η έλλειψη αναφορών για σημαντικές ζημιές σε διυλιστήρια θα επιτρέψει στη βιομηχανία πετρελαίου να ανακάμψει σύντομα”, ανέφερε ο Phil Flynn, ανώτερος αναλυτής της αγοράς αργού της The Price Futures Group, σε έκθεσή του την Παρασκευή. 

Πρόσθεσε δε ότι “παρότι τα διυλιστήρια ενδέχεται να παραμείνουν κλειστά για εβδομάδες, θα αξιοποιήσουν αυτήν την ευκαιρία για εργασίες συντήρησης, και έτσι μετά μια εποχιακή αδυναμία των τιμών, το πετρέλαιο θα πρέπει να συνεχίσει τη μακροπρόθεσμη ανοδική του τάση”.

Έτσι, την Παρασκευή το αργό τύπου West Texas Intermediate “έχασε” 7 σεντς ή 0,2% και έκλεισε στα 42,97 δολάρια το βαρέλι. Ωστόσο, σε εβδομαδιαία βάση το αμερικανικό αργό κατέγραψε κέρδη 1,5%, σημειώνοντας την τέταρτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dow Jones Market Data.

Πτωτικά κινήθηκε και το πετρέλαιο τύπου brent, που αποτελεί και παγκόσμιο σημείο αναφοράς, με το συμβόλαιο Οκτωβρίου να υποχωρεί κατά 4 σεντς ή 0,09% και να κλείνει στα 45,05 δολάρια το βαρέλι, εν όψει τη λήξης του συμβολαίου την προσεχή Δευτέρα. Σε διάστημα εβδομάδας το brent επίσης σημείωσε κέρδη, της τάξης του 1,6%.

ΠΗΓΗ: capital.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!