Skip to main content
| Notaka

“«Σήμερα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να έχουν ικανοποιητική αυτονομία»”.

 

«Το μεγάλο στοίχημα που θέλει νακερδίσει το BMW Group τα επόμενα χρόνια είναι η ηλεκτροκίνηση. Μια σειρά από μοντέλα κοσμούν -ήδη-τη λίστα της, ενώ η πρόκληση σύντομα θα γίνει πρόσκληση για αγορά οχημάτων που θα έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στο μέλλον», τονίζει στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας του BMW Group Hellas, Κωνσταντίνος Διαμαντής.

Το στέλεχος τηςεταιρείας συμπληρώνει πως «για τους ανθρώπους της γερμανικής εταιρείας η ηλεκτροκίνηση είναι μέρος της καθημερινότητάς τους. Ήδη τα πρώτα μοντέλα έχουν κάνει την εμφάνισή τους, ενώ τα επόμενα θα είναι ακόμη πιο δημιουργικά. Μέχρι το τέλος του έτους θα κυκλοφορήσει η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του ΜΙΝΙ, ενώ υπάρχουν και πολλά plug-in υβριδικά που περιλαμβάνουν την σειρά 5, την σειρά 7 και την σειρά 3. Του χρόνου θα έχουμε και άλλα ηλεκτρικά μοντέλα. Το 2020 θα βγει ηλεκτρική έκδοση της Χ3, ενώ σε δύο χρόνια από τώρα θα παρουσιαστούν το BMW iNEXTi και τοBMW i4. Ο στόχος είναι μέχρι το 2025 να υπάρχουν25ηλεκτροκίνητα μοντέλα».

Ο κ. Διαμαντής απάντησε και σε συγκεκριμένες ερωτήσεις του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ερ.:Παρά τις προσπάθειες των εταιρειών η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η ανυπαρξία των σταθμών φόρτισης;

Απ.Αυτό σίγουρα είναι το σημαντικότερο πρόβλημα. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να παραγνωρίσουμε ότι υπάρχουν ιδιωτικές εταιρείες που επενδύουν πάνω σε αυτό τον τομέα. Όμως σήμερα δεν υπάρχει σωστό νομοθετικό πλαίσιο που να διευκολύνει το έργο τους. Επίσης, η αγορά ενός ηλεκτροκίνητου μοντέλου στην Ελλάδα είναι ακριβή,και λόγω της υψηλής φορολόγησης. Δεν υπάρχουν κίνητρα. Σε άλλες χώρες, για παράδειγμα, δίνονται επιδοτήσεις για την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Ελπίζω σύντομα αυτό το θέμα να λυθεί και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από την πολιτεία που θα αναπτύξουν την ηλεκτροκίνηση και στη χώρα μας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!