Skip to main content
| Notaka

“Η Eni και το πανεπιστήμιο της Pavia συμφωνούν για τη σύμπραξη νέας τεχνολογικής ανάπτυξης”.

 Ο Πρόεδρος του πανεπιστημίου της Pavia, Fabio Rugge, και ο διευθύνων σύμβουλος της Eni, κ. Claudio Descalzi, υπέγραψαν σήμερα μια σύμβαση-πλαίσιο εταιρικής σχέσης για να εργαστούν στους στρατηγικούς τομείς της λειτουργικής αποτελεσματικότητας, της αποκεντροποίησης και της κυκλικής οικονομίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για ENI

Pavia, 6 Μαΐου 2019 – Ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Pavia Fabio Rugge και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eni, κ. Claudio Descalzi, υπέγραψαν σήμερα μια σύμβαση-πλαίσιο εταιρικής σχέσης για να εργαστούν στους στρατηγικούς τομείς της λειτουργικής αποδοτικότητας, της απονθάρκωσης και της κυκλικής οικονομίας.

Το πανεπιστήμιο της Παβίας, ένα αριστοκρατικό αθηναϊκό αιώνιο, θα συνεργαστεί με τον Ένι για να προσδώσει την τεχνογνωσία του στην τεχνολογική ανάπτυξη. Το πανεπιστήμιο υπερέχει στις μαθηματικές, υπολογιστικές, γεωλογικές και φυσικές επιστήμες, καθώς και στη μηχανική.

Η συμφωνία ισχύει για τρία χρόνια και υπόκειται σε πιθανή παράταση για άλλους 12 μήνες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Eni και το Πανεπιστήμιο της Pavia θα συμμετάσχουν στην ανάπτυξη ενός τεχνολογικού χαρτοφυλακίου έργων καινοτομίας μέσω της ανταλλαγής γνώσεων.

Η Eni και το Πανεπιστήμιο της Pavia συνεργάζονται ήδη στην έρευνα για την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας. Οι κοινές μελέτες έχουν οδηγήσει σε ηλιακούς συγκεντρωτές φωταύγειας της Eni , στην τεχνολογία Smart Smart και αναπτύχθηκαν περαιτέρω συνεργασίες στο προηγμένο οργανικό ευέλικτο φωτοβολταϊκό πεδίο.

Επιπλέον, υπάρχουν εδραιωμένες εταιρικές σχέσεις τόσο στον γεωλογικό τομέα, όσο και στις αναλύσεις των πετρωμάτων των αποθεμάτων , για τις σημαντικότερες ανακαλύψεις του Eni, καθώς και για περιβαλλοντικές μελέτες για την βιοαποικοδόμηση μολυσμένου εδάφους.

Οι συνέργιες μεταξύ του Eni και του Αθηναίου έχουν επίσης οδηγήσει σε ένα έργο κυκλικής οικονομίας, το οποίο παρουσιάστηκε για τις πρωτοβουλίες έρευνας και καινοτομίας που προωθεί η Περιφέρεια Λομβαρδίας για τον ενεργειακό εφοδιασμό και τη διαχείριση των υδάτων.

Η υπογεγραμμένη συμφωνία-πλαίσιο διευρύνει το δίκτυο ερευνητικών συνεργασιών που διατηρεί η Eni με κορυφαία πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων το πανεπιστήμιο της Pavia και τα κυριότερα ιταλικά ερευνητικά ινστιτούτα, με συνολικά 9 συμφωνίες υπογεγραμμένες από την εταιρεία και αντιστοιχούν σε πάνω από 140 τρέχοντα ή προγραμματισμένα έργα. Επιπλέον, η συμφωνία-πλαίσιο στοχεύει στην ενίσχυση του τοπικού δικτύου που επιτρέπει την ανάπτυξη συνεργιών μεταξύ της περιοχής Pavia και των σχετικών τόπων του Eni, όπως το διυλιστήριο Sannazzaro και το κέντρο προηγμένων υπολογισμών Green Data Center στη Ferrara Erbognone.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!