Skip to main content
| Notaka

“Βενζινοπώλες: Κανείς δεν μιλά για την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης”.

 Î’ενζινοπώλες: Κανείς δεν μιλά για την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης

Κανείς δεν μιλά για την αναγκαιότητα της μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα που ανέρχεται στο 75% της τιμής,γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι η τρίτη χώρα με την πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρώπη, για μια αγορά που αφορά όλη την κοινωνία, την παραγωγή και το εμπόριο αναφέρει χαρακτηριστικά η Βάσω Κοντοχρήστου πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας.


Σύμφωνα με την κα Κοντοχρήστου οι επαγγελματίες ακούν προεκλογικά τόσα πράγματα και δεν έχει ασχοληθεί κανένας μ’ αυτόν τον τομέα, που αφορά όλο το κοινωνικό σύνολο, αλλά και την παραγωγή και το εμπόριο και δεν ακούμε κανέναν να κάνει κάτι για τα καύσιμα. Ανέφερε ακόμη ότι μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, είναι περίπου 1,63 €/λίτρο και του πετρελαίου κίνησης 1,38 ως 1,40 €, όταν τον περασμένο Φεβρουάριο, η τιμή της βενζίνης ήταν στο 1,50 €.


Καταλήγωντας ανέφερε ότι οι επαγγελματίες του κλάδου και όχι μόνο ανησυχούν, γιατί δεν θέλουν νέα άνοδο των τιμών και ζητούν συνεχώς τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, που φτάνει μέχρι και το 75% της τιμής. Η πρόεδρος των βενζινοπωλών επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα στην Ευρώπη με τα πιο ακριβά καύσιμα, μετά το Μονακό και την Ολλανδία και, με μισθούς που κινούνται γύρω απο τα 500 €.

thessaliatv.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!