Skip to main content
| Notaka

09:48 “Η Engie πλειοδότησε με 8,6 δισ. δολ. για την εξαγορά του αγωγού TAG από την Petrobras”.

 Î— Engie πλειοδότησε με 8,6 δισ. δολ. για την εξαγορά του αγωγού TAG από την Petrobras

Kοινοπραξία με επικεφαλής τη γαλλική εταιρείας Engie έκανε τη μεγαλύτερη προσφορά για τη μονάδα αγωγού αερίου TAG, η οποία ανήκει στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petroleo Brasileiro (Petrobras) της Βραζιλίας, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στη μεγαλύτερη εκποίηση περιουσιακού στοιχείου του βραζιλιανού πετρελαϊκού κολοσσού.

Η Engie παρουσίασε προσφορά ύψους 8,6 δισ. δολαρίων για το 90% της μονάδας του αγωγού αερίου TAG, ο οποίος καλύπτει τη βόρεια και βορειοανατολική Βραζιλία.

Η προσφορά ξεπέρασε εκείνες δύο ανταγωνιστικών κοινοπραξιών, με επικεφαλής τις Itausa Investimentos Itau SA και  EIG Global Energy Partners / Mubadala Investment Co, αντίστοιχα.

Η πώληση εξακολουθεί να υπόκειται στην έγκριση των ρυθμιστικών αρχών και των αρμόδιων οργάνων της εταιρείας, ανέφερε η Petrobras. Η τιμή περιλαμβάνει την πληρωμή από τον όμιλο Engie ποσού 800 εκατ. dολαρίων σε χρεόγραφα προς την κρατική αναπτυξιακή τράπεζα ανάπτυξης της Βραζιλίας BNDES. Με βάση συναλλαγματικής ισοτιμίας 3,85 ρεάλ προς 1 δολ., η συμφωνία αποτιμά το σύνολο της TAG στα 35,1 δισ. ρεάλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!