Skip to main content
| Notaka

17:25 “Ανεβάζουν τον πήχη για τις τιμές του πετρελαίου οι επενδυτικοί οίκοι”.

 

Παρά τα αλλεπάλληλα καμπανάκια για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται σταθερά σε τροχιά ανόδου το τελευταίο διάστημα. Το βαθύ μαχαίρι στην παραγωγή του μαύρου χρυσού από τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του έχει αποδώσει σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι αρχικά υπολογιζόταν, υπερκαλύπτοντας τις ανησυχίες για κάμψη της ζήτησης. Σε συνδυασμό δε με τις αμερικανικές κυρώσεις σε Βενεζουέλα και Ιράν, αποσύρει την όποια περίσσεια προσφορά από την αγορά. 

Υπό τις συνθήκες αυτές οι επενδυτικές τράπεζες αναβαθμίζουν τις προβλέψεις τους για το μπρεντ και το αμερικανικό αργό. Σύμφωνα με έρευνα της WSJ, στην οποία συμμετείχαν αναλυτές 12 επενδυτικών τραπεζών, η μέση τιμή του μπρεντ προβλέπεται να κινηθεί λίγο πάνω από τα 68 δολάρια το βαρέλι για το σύνολο του 2019. Η προηγούμενη πρόβλεψή τους τον Φεβρουάριο ήταν για 67 δολάρια το βαρέλι. Όσον αφορά το αμερικανικό αργό, βλέπουν τη μέση τιμή του στα 60 δολάρια το βαρέλι. 

 
Η πρόβλεψη των ειδικών για την μέση εφετινή τιμή είναι πολύ κοντά στα υφιστάμενα επίπεδα. Σήμερα το μπρεντ παρουσιάζει άνοδο 1,2% στα 68,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό ελαφρύ αργό CL(WTI) ενισχύεται 1% στα 60,76 δολάρια το βαρέλι. Αν αναλογιστεί κανείς ότι στις αρχές του έτους οι τιμές ήταν 25% χαμηλότερα, το επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται να φτάσουν οι τιμές και λίγο πάνω από τα 70 δολάρια. 
 

naftemporiki.gr 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!