Skip to main content
| Notaka

11:18 “Η Repsol ανοίγει το πρώτο εξαιρετικά γρήγορο σημείο φόρτισης EV στην Ισπανία, την Πορτογαλία”.

 Η εταιρεία σχεδιάζει να εγκαταστήσει αυτή την τεχνολογία σε τέσσερις άλλους σταθμούς που ανήκουν στο δίκτυο της το 2019.

Η Repsol ανοίγει το πρώτο εξαιρετικά γρήγορο σημείο φόρτισης EV στην Ισπανία, την Πορτογαλία

Η Repsol άνοιξε το πρώτο εξαιρετικά γρήγορο σημείο φόρτισης για τα ηλεκτρικά οχήματα της Ιβηρικής Χερσονήσου, το οποίο είναι επίσης ένα από τα πρώτα στη νότια Ευρώπη. Η εγκατάσταση, που βρίσκεται στην εθνική οδό NI της Lopidana (Álava), μπορεί να επαναφορτίσει την μπαταρία οποιουδήποτε οχήματος που είναι συμβατό με τη μέγιστη ισχύ εξόδου σε πέντε με δέκα λεπτά.

Σε ένα σταθμό εξυπηρέτησης Repsol, το σημείο φόρτισης έχει μέγιστη ισχύ 700 kW (kW), η οποία μπορεί να διανεμηθεί μεταξύ των τεσσάρων τμημάτων παροχής σύμφωνα με την χωρητικότητα της μπαταρίας κάθε οχήματος. Ως εκ τούτου, μπορεί να παραδοθεί 350 kW σε δύο οχήματα ταυτόχρονα ή 175 kW σε τέσσερα οχήματα ταυτόχρονα.

Ο Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Υποδομών της βασκικής κυβέρνησης, Arantxa Tapia, δήλωσε ότι “αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία της απαλλαγής από τον άνθρακα και η προώθηση της ηλεκτρικής κινητικότητας που προωθείται από τη βασκική κυβέρνηση, η οποία έχει επίγνωση της ανάγκης για ρεαλιστική και τακτική μετάβαση.”

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της IBIL, Emiliano López Atxurra, τόνισε ότι “αυτή είναι απόδειξη ότι ασκούμε πραγματικά αυτό που κηρύττουμε. Η Repsol και η EVE έκαναν αυτή την υπόσχεση όταν δημιούργησαν το IBIL πριν από δέκα χρόνια και το έχουν εκπληρώσει μέσω της εθνικής τεχνολογικής και βιομηχανικής ανάπτυξης ».

Η Repsol σχεδιάζει να προσφέρει αυτήν την τεχνολογία αιχμής σε τέσσερις άλλες πρατήρια καυσίμων στο δίκτυό της το 2019. Επιπλέον, η εταιρεία διαθέτει σήμερα 31 σημεία γρήγορης φόρτισης στους σταθμούς εξυπηρέτησης. Συμμετέχει επίσης, μέσω του IBIL, σε δίκτυο με περισσότερα από 1.700 σημεία χρέωσης, 200 από τα οποία είναι προσβάσιμα στο κοινό.

Το εξαιρετικά γρήγορο σημείο φόρτισης στην Lopidana εγκαταστάθηκε από την IBIL, μια εταιρεία που υποστηρίχθηκε από την Repsol και το Basque Energy Board (EVE) με στόχο την ανάπτυξη τεχνολογίας, υπηρεσιών και δυνατοτήτων στον τομέα της ηλεκτρικής φόρτισης.

Η εγκατάσταση στην Lopidana αποτελεί μέρος του E-VIA FLEX-E, ενός ευρωπαϊκού έργου που προβλέπει την ανάπτυξη ενός πιλοτικού δικτύου 14 παρόμοιων εγκαταστάσεων σε διάδρομους μεταφοράς στην Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!