| Notaka |

“Τις προοπτικές του ελληνικού ενεργειακού τομέα παρουσιάζει στην Κίνα η ΡΑΕ”.

Σε φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα στις 11 Δεκεμβρίου, στην πόλη Xi’An, πρωτεύουσα της Επαρχίας Shaanxi, πρόκειται να παραστεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της χώρας μας, προκειμένου να παρουσιάσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη γίνει, καθώς και τις προοπτικές του ενεργειακού τομέα, ειδικά σε επιχειρηματικό – επενδυτικό επίπεδο.

 

Σε φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα στις 11 Δεκεμβρίου, στην πόλη Xi’An, πρωτεύουσα της Επαρχίας Shaanxi, πρόκειται να παραστεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της χώρας μας, προκειμένου να παρουσιάσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη γίνει, καθώς και τις προοπτικές του ενεργειακού τομέα, ειδικά σε επιχειρηματικό – επενδυτικό επίπεδο.

Το φόρουμ με τίτλο «ONE BELT AND ONE ROAD GREECE INVESTMENT SUMMIT» διεξάγεται σε συνδιοργάνωση της BELT AND ROAD ASSOCIATES με την China Association for International Economic Cooperation (CAFIEC), έναν οργανισμό του Υπουργείου Εμπορίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και με την Κυβέρνηση του Xi’an.

Είναι η πρώτη φορά που θα παρουσιαστεί, σε μια τέτοιου τύπου εκδήλωση, η Ελλάδα ως τόπος επενδυτικού ενδιαφέροντος ενώπιον 200-250 εκπροσώπων επενδυτικών επιχειρήσεων της Κίνας και Κινεζικών εταιρειών που επενδύουν συστηματικά στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι η πρωτοβουλία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ONE BELT ONE ROAD, γνωστή και ως Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ, είναι μια πρωτοβουλία που με βάση τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης της Κίνας απαιτεί την επένδυση 150 δις δολαρίων ετησίως για τα επόμενα πέντε χρόνια. Πλέον αυτών των επενδύσεων, δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια επενδύονται ετησίως από τον Ιδιωτικό τομέα της Κίνας στις 65 χώρες του Δρόμου του Μεταξιού.

Τους πρώτους εννιά μήνες του 2017 οι επενδύσεις στο εξωτερικό της Κίνας, σε μη Οικονομικούς τομείς, ήταν 78 δις δολάρια, σε 5.159 επιχειρήσεις από 154 χώρες. Μέσος όρος κάθε επένδυσης 15 εκ. δολάρια. Στην Ελλάδα κατευθύνθηκε ένα εξαιρετικά μικρό ποσοστό αυτών των επενδύσεων, απόδειξη ότι τα περιθώρια είναι τεράστια για προσέλκυση επενδύσεων των Κινέζων στην Ελλάδα.

Στην ημερίδα, μέσω της συνεργασίας με το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας και με την Κυβέρνηση του Xi’An, θα παραστεί μεγάλος αριθμός Κινέζων επενδυτών για να ενημερωθούν για την Ελλάδα και τους Κλάδους που αξίζει να επενδύσουν.

Η China Association for International Economic Cooperation (CAFIEC), υπηρεσία του Υπουργείου Εμπορίου της Κίνας, ειδικεύεται στις επενδύσεις στο εξωτερικό και τα 1000 και πλέον μέλη της επενδύουν συστηματικά στις χώρες του Δρόμου του Μεταξιού. Η CAFIEC έχει ιδιαίτερα μεγάλη εμπειρία στην διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων. Πρόσφατα μόνο έχει οργανώσει ανάλογες συναντήσεις Κινέζων επενδυτών με τις ακόλουθες χώρες: Καναδά, Ρωσία, Ταϊλάνδη, Αίγυπτος, Πακιστάν, Σρι Λάνκα, Σλοβενία, FYROM, Ρουμανία, Μαλδίβες, Περού, Χιλή, Βραζιλία, Μεξικό και Γουινέα.

ΠΗΓΗ: Energy Press

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!