| Notaka |

“Τotal: Εμπόδιο στις έρευνες υδρογονανθράκων η γραφειοκρατία – Θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα απάντησε ο Τσίπρας”.

Στήριξη αλλά και αναφορές στη γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις εμπεριείχε η τοποθέτηση του εκπρόσωπου της TOTAL στην κλειστή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ.

 Στήριξη αλλά και αναφορές στη γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις εμπεριείχε η τοποθέτηση του εκπρόσωπου της TOTAL στην κλειστή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ. 

«Για τα δύσκολα είμαστε και στα δύσκολα τα καταφέρνουμε καλύτερα» επέμεινε πάντως ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους Γάλλους και Έλληνες επιχειρηματίες, με τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ, καθώς ο Εμανουέλ Μακρόν μετέβη στην Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή.

Οι ερωτήσεις των γάλλων επιχειρηματιών στην κλειστή συνεδρίαση εστιάστηκαν στον τραπεζικό τομέα, στην ενέργεια και στις υποδομές.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της TOTAL, απηχώντας και προηγούμενη δήλωση του Εμανουέλ Μακρόν, σημείωσε πως υπάρχει γραφειοκρατία, και ότι ο αρμόδιος υπουργός ζήτησε να περιμένουν. Η TOTAL αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα μεγάλο έργο για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Απαντώντας στον εκπρόσωπο της γαλλικής πολυεθνικής, ο κ. Τσίπρας φέρεται αρχικά να μίλησε για τα κοιτάσματα που έχουν ανακαλυφθεί στην Κύπρο, και το γεγονός ότι ο Νίκος Αναστασιάδης έχει αποσαφηνίσει πως κανείς δεν θα του επιβάλλει τι θα κάνει και πως το ίδιο πρέπει να κάνει και η Ελλάδα. 

«Δεν έχουμε μόνο γραφειοκρατία, έχουμε και οξύθυμους γείτονες» φέρεται να προειδοποίησε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας πως «χρειάζεται προσοχή». «Υπήρξαν γραφειοκρατικές διαδικασίες θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα και θα προχωρήσουμε», παραδέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Η κυβέρνηση μου θα είναι δίπλα σας σε κάθε βήμα να ενθαρρύνει και να λύνει προβλήματα. Θα ήταν ψέμα να έλεγα πως από τη μια ημέρα στην άλλη θα μπορούσαμε να νικήσουμε το τέρας της γραφειοκρατίας ή να επιλύσουμε τη φορολογική επιβάρυνση, καθώς είμαστε σε αυτό το (φορολογικό) πλαίσιο λόγω δημοσιονομικής προσαρμογής. Για τα δύσκολα είμαστε και στα δύσκολα τα καταφέρνουμε καλύτερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. 

«Η Ελλάδα αισθάνεται ασφαλής όταν υπάρχουν γαλλικές επενδύσεις γιατί δεν είναι ευκαιριακές» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στους ξένους και Έλληνες επενδυτές. «Θα είμαι ευτυχής αν αυτή η επίσκεψη πέρα από τα λόγια επιφέρει και την αποφασιστικότητα σας να κάνετε το βήμα να επενδύσετε στην Ελλάδα . Το είπα και στη αρχή. Δεν θα το μετανιώσετε» επισήμανε στους Γάλλους ο πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ ΣΕΕΠΕ Σταυράκης Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!