| Notaka |

“Με νέο ηλεκτροκίνητο στόλο τα Γερμανικά Ταχυδρομεία”.

Με νέο ηλεκτροκίνητο στόλο τα Γερμανικά Ταχυδρομεία

 

H Deutsche Post φιλοδοξεί μέχρι το 2050 ο στόλος της να αποτελείται αποκλειστικά από ηλεκτροκίνητα.

 Tα Γερμανικά Ταχυδρομεία (Deutsche Post), παρουσίασαν στην Κολωνία από κοινού με την αυτοκινητοβιομηχανία Ford ένα μεγάλο ηλεκτροκίνητο φορτηγό, με την επωνυμία Streetscooter Work XL.
Στόχος των γερμανικών ταχυδρομείων, στα οποία, ας σημειωθεί, ανήκει και η εταιρεία ταχυμεταφορών DHL, είναι μέχρι το 2050 ο στόλος της να αποτελείται αποκλειστικά από ηλεκτρικά οχήματα. 
Το νέο ηλεκτροκίνητο Transporter είναι ο μεγάλος “αδελφός” δύο μικρότερων μοντέλων που κατασκευάζονται εδώ και καιρό στο Άαχεν και θα πωλείται και σε ενδιαφερόμενους τρίτους.
Στην παρουσίαση το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Post Γιούργκεν Γκέρντες έκανε λόγο για θεαματική ζήτηση για ηλεκτροκίνητα μεταφορικά οχήματα. Όπως τόνισε, το νέο μοντέλο διευρύνει τον ηλεκτρικό στόλο της επιχείρησης και είναι ιδανικό για την διανομή πακέτων σε αστικά κέντρα. 
Κατά την εκτίμηση του Γιούργκεν Γκέρντες, η δημόσια συζήτηση για το μέλλον του ντίζελ στη Γερμανία επέδρασε θετικά στη ζήτηση για ηλεκτροκίνητα οχήματα.
Το Streetscooter Work XL που σχεδιάστηκε από κοινού με την Ford, βασίζεται σε σασί του γνωστού Ford Transit, το οποίο ωστόσο κατασκευάζεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές των γερμανικών ταχυδρομείων. 
Το μοντέλο είναι σε θέση να μεταφέρει φορτίο 1.350 κιλών και διαθέτει αυτονομία μέχρι και 200 χιλιομέτρων.
H Deutsche Post φιλοδοξεί μέχρι το 2050 ο στόλος της να αποτελείται αποκλειστικά από ηλεκτροκίνητα.
Προτίθεται να συμπεριλάβει στον στόλο της μέχρι τα τέλη του 2018 περίπου 2.500 νέα Streetscooter Work XL.
 Ήδη σήμερα τα γερμανικά ταχυδρομεία διαθέτουν τον μεγαλύτερο ηλεκτρικό στόλο στην Γερμανία με συνολικά 3.000 φορτηγάκια και 10.500 ηλεκτρικά ποδήλατα (Pedelec) για τους ταχυδρόμους.
Σε παγκόσμιο επίπεδο η γερμανική εταιρία διαθέτει στόλο 92.000 συμβατικών οχημάτων, στη Γερμανία ο στόλος φθάνει τα 47.000 οχήματα, 3.000 από τα οποία είναι ηλεκτροκίνητα.
Στόχος των γερμανικών ταχυδρομείων είναι ο συνολικός αριθμός των ηλεκτροκίνητων να αυξηθεί μέχρι το τέλος του 2017 στα 5.000.
Την ίδια στιγμή η Deutsche Post είναι σήμερα και ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτροκίνητων στη χώρα.
 Οι υπεύθυνοι της μονάδας κατασκευής στο Άαχεν εισήγαγαν πλέον και δεύτερη βάρδια με σκοπό να αυξηθεί η παραγωγή σε συνολικά 15.000 οχήματα το χρόνο. Παράλληλα τα ταχυδρομεία σχεδιάζουν και δεύτερη μονάδα παραγωγής ηλεκτροκίνητων φορτηγών στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας για να μπορέσει να ανταποκριθεί στη ζήτηση και τρίτων.


Πηγή:Deutsche Welle


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!