| Notaka |

“Μανιάτης: 2,5 χρόνια μετά και με 2 δισ. χαμένα το χρόνο για το ασφαλιστικό”.

Μανιάτης: 2,5 χρόνια μετά και με 2 δισ. χαμένα το χρόνο για το ασφαλιστικό οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ενεργοποιούν το νόμο που καταψήφισαν.

 

Ο Υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον, Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, αναφορικά με την απόφαση του ΚΥΣΟΙΠ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χρειάστηκαν 2,5 χρόνια καθυστερήσεων, 8 επίκαιρες ερωτήσεις μου στη Βουλή προς τον κ. Τσίπρα – τις οποίες ποτέ δεν θεώρησε σκόπιμο να απαντήσει – και φυσικά οι διεθνείς εξελίξεις και το ενδιαφέρον παγκόσμιων κολοσσών όπως της ExxonMobil και της Total, για να πεισθεί επιτέλους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να ενεργοποιήσει, τον Εθνικό Λογαριασμό Αλληλεγγύης Γενεών (ΕΛΚΑΓ) που νομοθετήσαμε το 2013. Ένα νόμο τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε!

Τον Ιανουάριο 2015, ως αρμόδιος Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, παρέδωσα στην κυβέρνηση Τσίπρα ένα αποτελεσματικό επιχειρηματικό μοντέλο αξιοποίησης των εθνικών κοιτασμάτων  Υδρογονανθράκων, με εξασφαλισμένα έσοδα της τάξεως των 2 δις€/ χρόνο, για το εθνικό μας ασφαλιστικό σύστημα. Δυστυχώς, ο κ Τσίπρας επέλεξε να το αφήσει αναξιοποίητο, θυσιάζοντας το εθνικό συμφέρον στο βωμό του πελατειακού, κομματικού καθεστώτος που προσπαθεί να εγκαθιδρύσει στη χώρα! Στέλνοντας για πολλοστή φορά το λογαριασμό στους Έλληνες συνταξιούχους και στο σύνολο των φορολογουμένων πολιτών!

Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση απουσίαζε από τη μεγάλη εθνική προσπάθεια επανεκκίνησης των ερευνών πετρελαίων, λοιδορώντας όσους έδωσαν όραμα και πνοή στην Ελλάδα της κρίσης, σήμερα προσπαθεί να οικειοποιηθεί το έργο μας και να το εμφανίζει ως δικό του. Το έργο όμως αυτό ανήκει στους Έλληνες πολίτες και αποτελεί την εθνική, προοδευτική και πατριωτική μας παρακαταθήκη για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Και πλέον οι Έλληνες πολίτες το γνωρίζουν καλά.

Όσο για το τμήμα της ανακοίνωσης του ΚΥΣΟΙΠ, που επαναβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα των συμβάσεων που είχαμε προωθήσει (Lease Agreement), σε αντίθεση με την αρχική εισήγηση, που προέβλεπε την πλήρη ανατροπή τους, κανένα απολύτως σχόλιο. Ο αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης αυτής, δεν έχει όρια».

ΠΗΓΗ: ENERGY PRESS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!