| Notaka |

‘Protergia και Kosmocar κάνουν προσιτή την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα – Επιδότηση τιμής οχήματος και δωρεάν ρεύμα φόρτισης’.

Με την επιδότηση, η τιμή αγοράς του αυτοκινήτου διαμορφώνεται στα 19.950 ευρώ, ενώ το κόστος κίνησης (λαμβάνοντας υπόψη το οικιακό τιμολόγιο της Protergia) είναι 1,1 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα.

 Τη συνεργασίας τους ανακοίνωσαν σήμερα 13/7/2017 η αντιπροσωπεία της VW, Kosmocar και η εταιρία προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας Protergia του Ομίλου Μυτιληναίου Kosmocar και Protergia θα προσφέρουν επιδότηση στην τιμή αγοράς του ηλεκτρικού αυτοκινήτου e-up της Volkswagen και δωρεάν το ρεύμα που απαιτείται για την διάνυση 10.000 χιλιομέτρων.
Με την επιδότηση, η τιμή αγοράς του αυτοκινήτου διαμορφώνεται στα 19.950 ευρώ, ενώ το κόστος κίνησης (λαμβάνοντας υπόψη το οικιακό τιμολόγιο της Protergia) είναι 1,1 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα.
Το αντίστοιχο κόστος για ένα βενζινοκίνητο αυτοκίνητο που καταναλώνει 7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, με τιμή βενζίνης 1,4 ευρώ το λίτρο πλησιάζει τα 10 ευρώ. 
Το e-up έχει μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 18,7 kWh, τελική ταχύτητα 130 χλμ/ώρα και προορίζεται για αστική χρήση.
Όπως ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωση, το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της γερμανικής φίρμας διατίθεται στην τιμή των 19.950 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ταχυφορτιστή AC wallbox (κανονικά κοστίζει 600 με 1.000 ευρώ). Η εγγύηση της μπαταρίας είναι για 8 χρόνια.
Παράλληλα, η Protergia παρέχει δωρεάν την ενέργεια για την φόρτιση του αυτοκινήτου για ένα χρόνο! Μηδέν έξοδα δηλαδή για καύσιμα, ενώ οι ιδιοκτήτες θα λάβουν ειδικό τιμολόγιο και έως 21% έκπτωση στις χρεώσεις ηλεκτρικού ρεύματος του σπιτιού τους.
Να σημειώσουμε ακόμα πως και το κόστος συντήρησης του αυτοκινήτου είναι πολύ μικρότερο, καθώς δεν θέλει λάδια και έχει πολύ λιγότερες φθορές σε πολλά λειτουργικά του συστήματα, όπως για παράδειγμα στα φρένα.
Το θέμα του δικτύου φόρτισης που αυτή τη στιγμή είναι περιορισμένο, αναμένεται μέσα στο επόμενο έτος να λυθεί από την Protergia, που θα το αναπτύξει σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Στα πλεονεκτήματα των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, τονίστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου των δύο εταιριών, περιλαμβάνονται ακόμη, ο υψηλότερος βαθμός απόδοσης (96 % έναντι 40 % των κινητήρων εσωτερικής καύσης), η ανυπαρξία θορύβου, το χαμηλότερο κατά 30-40 % κόστος συντήρησης (πχ ο ηλεκτροκινητήρας δεν χρειάζεται λίπανση), οι καλύτερες επιδόσεις λόγω μειωμένων τριβών, οι μηδενικές εκπομπές ρύπων στο σημείο κίνησης.
Εκπέμπονται βέβαια ρύποι για την παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας αν και για το συγκεκριμένο μοντέλο η Protergia θα παρέχει και πράσινα πιστοποιητικά, που σημαίνει ότι η κατανάλωσή τους καλύπτεται από ανανεώσιμες πηγές της ίδιας εταιρίας.
Από την άλλη πλευρά, τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν τη μικρότερη αυτονομία σε σχέση με τα συμβατικά αυτοκίνητα (το συγκεκριμένο μοντέλο έχει αυτονομία μέχρι 160 χιλιόμετρα), την υψηλότερη τιμή, το χρόνο φόρτισης (7-9 ώρες από οικιακή πρίζα για το e-up ή 4- 6 ώρες με το σύστημα wallbox που περιλαμβάνεται στην προσφορά) και την έλλειψη σταθμών φόρτισης όπου ο χρόνος μειώνεται στα 30 λεπτά.  
Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που αναφέρθηκαν, τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα θα πολλαπλασιάζονται τα επόμενα χρόνια στους δρόμους της Ευρώπης και διεθνώς. Οι δύο εταιρίες δεν αποκλείεται να επεκτείνουν τη συνεργασία τους σε περισσότερα μοντέλα στο μέλλον. 
Διευκρινίστηκε τέλος, ότι οι επιδοτήσεις ισχύουν για συγκεκριμένο αριθμό αυτοκινήτων.

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!