| Notaka |

“Ενισχύονται άνω του 1,50% οι τιμές του πετρελαίου λόγω μείωσης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ”.

Συνεχίζεται και σήμερα (12/7) η «κούρσα» των τιμών του πετρελαίου μετά την μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, με τις τιμές αναφορές τόσο του Brent, όσο και του αμερικανικού αργού (WTI) να αυξάνονται πάνω από 1,50%.

 

Περί τις 09:20 π.μ. ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent ενισχύεται 79 σεντς ή 1,66% στα 48,31 δολάρια το βαρέλι.
Συνεχίζεται και σήμερα (12/7) η «κούρσα» των τιμών του πετρελαίου μετά την μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, με τις τιμές αναφορές τόσο του Brent, όσο και του αμερικανικού αργού (WTI) να αυξάνονται πάνω από 1,50%.
Περί τις 09:20 π.μ. ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent ενισχύεται 79 σεντς ή 1,66% στα 48,31 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) ενισχύεται 85 σεντς ή 1,89 στα 45,89 δολάρια το βαρέλι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στην δημοσιότητα το American Petroleum Institute (ΑΡΙ) τα αποθέματα των ΗΠΑ μειώθηκαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Ιουλίου κατά 8,1 εκατομμύρια βαρέλια.
Το αποτέλεσμα μένει να επιβεβαιωθεί σήμερα από τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) των ΗΠΑ.
Την ίδια ώρα ωστόσο, η παραγωγή των ΗΠΑ αυξάνεται, προκαλώντας έκπληξη στους αναλυτές, καθώς αναμενόταν ότι η πτωτική τάση των τιμών το προηγούμενο διάστημα θα είχε ως αποτέλεσμα την μείωση του περιθωρίου κέρδους, με φυσιολογικό αποτέλεσμα αν όχι τη μείωση, τουλάχιστον την επιβράδυνση της παραγωγής.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs πάντως, ο Αύγουστος θα είναι κρίσιμος μήνας, καθώς θα φανεί κατά πόσον οι παραγωγοί μπορούν να ανταποκριθούν σε ένα μέσο όρο τιμής των 45 δολαρίων το βαρέλι για το αμερικανικό αργό (WTI).
Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται και η έκθεση της επιτροπής παρακολούθησης της παραγωγής του ΟΠΕΚ.
Διαρροές πάντως από τον Οργανισμό αναφέρουν, ότι η συνολική παραγωγή του ΟΠΕΚ αυξήθηκε τον Ιούνιο, κυρίως λόγω της ανάκαμψης της παραγωγής σε Λιβύη και Νιγηρία.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς, η μειωμένη προσφορά από μόνη της δεν θα διορθώσει την ανισορροπία της αγοράς πετρελαίου, καθώς η ζήτηση παραμένει ασθενής. Χαρακτηριστικό είναι, ότι στην Κίνα αν και η ζήτηση διυλισμένων προϊόντων πετρελαίου αυξάνεται, δεν μπορεί να ξεπεράσει την προσφορά.

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!