Skip to main content
| Notaka

“H Total υπογράφει σήμερα (3/7) συμφωνία 1 δισ. δολ. για την ανάπτυξη κοιτάσματος στο Ιράν”.

Η συμφωνία αποτελεί μέρος της προκαταρκτικής συμφωνίας που έχουν υπογράψει η γαλλική εταιρεία και η ιρανική κυβέρνηση ύψους 4,8 δισ. δολαρίων για την ανάπτυξη του κοιτάσματος φυσικού αερίου South Pars.

 Ο γαλλικός πετρελαϊκός κολοσσός Total υπογράφει σήμερα (3/7) ως επικεφαλής κοινοπραξίας με την κινεζική πετρελαϊκή εταιρεία CNPCI συμφωνία ύψους 1 δισ. δολαρίων για την ανάπτυξη του μεγαλύτερου κοιτάσματος φυσικού αερίου South Pars του Ιράν στον Περσικό Κόλπο, όπως ανακοίνωσε το ιρανικό υπουργείο Πετρελαίου.
«Η διεθνής συμφωνία για την ανάπτυξη της φάσης 11 του South Pars θα υπογραφεί τη Δευτέρα παρουσία του υπουργού Πετρελαίου και διευθυντών της Total, της κινεζικής εταιρείας CNPCI και της ιρανικής εταιρείας Petropars», ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείου Πετρελαίου. 
Η γαλλική εταιρεία είναι η πρώτη από τις μεγάλες εταιρείες του κλάδου που έσπευσε να εκμεταλλευτεί την άρση των κυρώσεων, που είχαν επιβληθεί για πολλά χρόνια στο Ιράν, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της Τεχεράνης.
Η συμφωνία που ολοκληρώνεται σήμερα, είναι αποτέλεσμα πολύμηνων διαπραγματεύσεων και αποτελεί μέρος της προκαταρκτικής συμφωνίας που έχουν υπογράψει η γαλλική εταιρεία και η ιρανική κυβέρνηση ύψους 4,8 δισ. δολαρίων για την ανάπτυξη του τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου South Pars.
Ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής εταιρείας Patrick Pouyanne ανέφερε, ότι το πρώτο δισεκατομμύριο δολάρια που θα δεσμευτεί σήμερα, θα αποτελέσει τη χρηματοδότηση της πρώτης φάσης του έργου.
Σύμφωνα με την Total, το φυσικό αέριο από το κοίτασμα θα εφοδιάσει την εγχώρια αγορά του Ιράν από το 2021. 
Σύμφωνα δε με πηγές της Wall Street Journal, η γαλλική εταιρεία είχε συνομιλίες με το Ιράν για την δημιουργία του πρώτου συστήματος εξαγωγής φυσικού αερίου της χώρας, αλλά οι δύο πλευρές δεν έφθασαν σε συμφωνία για την τιμή του φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!