| Notaka |

“”Χτίζει” πάνω από τα $50 το πετρέλαιο με το βλέμμα στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ, τι λένε οι αναλυτές”.

Ισχυρά κέρδη εξακολουθεί να συγκεντρώνει και σήμερα το πετρέλαιο αναρριχώμενο σε υψηλό άνω του ενός μήνα εν μέσω των προσδοκιών για παράταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής ενόψει της συνεδρίασης του καρτέλ την Πέμπτη.

 

Ισχυρά κέρδη εξακολουθεί να συγκεντρώνει και σήμερα το πετρέλαιο αναρριχώμενο σε υψηλό άνω του ενός μήνα εν μέσω των προσδοκιών για παράταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής ενόψει της συνεδρίασης του καρτέλ την Πέμπτη.

Οι μεγάλοι πετρελαιοπαραγωγοί θα συμμετάσχουν στην συνεδρίαση της Βιέννης την Πέμπτη όπου θα συζητηθεί η παράταση για άλλους 6 μήνες της συμφωνίας του Νοεμβρίου που προέβλεπε μείωση της παραγωγής κατά 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως έως τα μέσα του 2017.

Το σύνολο σχεδόν των αναλυτών θεωρούν βέβαιη την παράταση της συμφωνίας και το μόνο ερώτημα που τίθεται πλέον είναι το διάστημα της παράτασης και το ενδεχόμενο περαιτέρω περικοπών στην παραγωγή.

Οι προσδοκίες για deal συνέβαλαν στην ανάκαμψη του πετρελαίου κατά 10% τις προηγούμενες δύο εβδομάδες.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο αργού παραδόσεως Ιουλίου ενισχύεται κατά 0,85% στα 50,76 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο αργού τύπου brent σημειώνει άνοδο 0,6% στα 53,95 δολάρια το βαρέλι.

“Πιστεύουμε πως η παγκόσμια αγορά πετρελαίου εξισορροπεί”, ανέφερε η Nomura, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως απαιτείται περαιτέρω μείωση της παραγωγής για να αντιμετωπιστούν τα υπερβολικά αποθέματα που “χτίστηκαν” κατά την περίοδο υψηλών τιμών του πετρελαίου. Η επενδυτική τράπεζα σημειώνει πως ενώ ο ΟΠΕΚ έχει επιδείξει συμμόρφωση 90% στην συμφωνία του Νοεμβρίου μέχρι στιγμής, η αγορά χρειάζεται άλλους 18 μήνες να εξισορροπήσει. 

Μια μεγάλη παράταση της μείωσης της παραγωγής – για παράδειγμα για ένα χρόνο ακόμα – θα ενθαρρύνει περαιτέρω τους παραγωγούς σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ, προειδοποιεί από την πλευρά της η Capital Economics.Αλλά, όπως εξηγεί, ακόμα και με αύξηση της αμερικανικής παραγωγής αργού η αγορά θα οδηγηθεί σε “σημαντικό έλλειμμα” υπό μια περαιτέρω μείωση από τον ΟΠΕΚ. 

ΠΗΓΗ: Capital.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!