Skip to main content
| Notaka

“Το Α και το Ω του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”.

Το Α και το Ω του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου [25-08-2016 – 08:00]

Τον Μάιο του 2014, οι ευρωπαίοι πολίτες, εξέλεξαν του 751 ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στο ανανεωμένο γράφημα μπορείτε να ανακαλύψετε, πώς λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ποιός είναι ο ρόλος των μελών του.

 Τον Μάιο του 2014, οι ευρωπαίοι πολίτες, εξέλεξαν του 751 ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στο ανανεωμένο γράφημα μπορείτε να ανακαλύψετε, πώς λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ποιός είναι ο ρόλος των μελών του.

Το ΕΚ είναι το μοναδικό άμεσα εκλεγμένο, ευρωπαϊκό όργανο και μια από τις μεγαλύτερες δημοκρατικές συνελεύσεις στον κόσμο. Οι 751 ευρωβουλευτές του, που εκλέγονται κάθε πέντε χρόνια, εκπροσωπούν 500 εκατομμύρια πολίτες, από 28 χώρες.

Πολιτικές ομάδες

Οι πολιτικές ομάδες αποτελούνται από ευρωβουλευτές από διαφορετικά κράτη μέλη, που έχουν όμως κοινό πολιτικό προσανατολισμό. Σήμερα υπάρχουν οκτώ πολιτικές ομάδες στο ΕΚ. Ο ρόλος τους είναι πολύ σημαντικός για τη λειτουργία του ΕΚ, καθώς αποτελούν κλειδί για τη δημιουργία πλειοψηφίας στα νομοθετικά ζητήματα, στον προϋπολογισμό και σε άλλα ζητήματα. Επίσης, καθορίζουν την ατζέντα του ΕΚ και έχουν αποφασιστικό ρόλο στην εκλογή του προέδρου του ΕΚ .

Επιτροπές

Στο ΕΚ, υπάρχουν 20 επιτροπές, 2 υποεπιτροπές (Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ασφάλειας και Άμυνας) και δύο ειδικές επιτροπές. Οι ειδικές επιτροπές είναι προσωρινές και εργάζονται πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 16 Νοεμβρίου 2015 και έχει ανανεωθεί με τα τελευταία δεδομένα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!