Skip to main content
| Notaka

«Πειραγμένες αντλίες – Απαιτείται ολοκληρωμένο πλέγμα παρεμβάσεων».

Το θέμα των πειραγμένων αντλιών στα πρατήρια υγρών καυσίμων δεν πρέπει να μείνει μόνο σε επίπεδο περιστασιακών ελέγχων και ποινών – “πυροτεχνημάτων”.

 

Το θέμα των πειραγμένων αντλιών στα πρατήρια υγρών καυσίμων δεν πρέπει να μείνει μόνο σε επίπεδο περιστασιακών ελέγχων και ποινών – “πυροτεχνημάτων”.

Σε αυτό το ζήτημα έχουν απόλυτο δίκιο οι Ομοσπονδίες των βενζινοπωλών και των εμπόρων πετρελαιοειδών προϊόντων. Με τέτοιες ανακοινώσεις απάντησαν στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του “Business Energy” για τα πρόσφατα αποτελέσματα ελέγχων που έκαναν η διεύθυνση Μετρολογίας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και η Οικονομική Αστυνομία.

Το ένα και μοναδικό όπλο που έχει στη διάθεση της η Πολιτεία αυτό του συστήματος εισροών – εκροών καυσίμων ναι μεν, έχει εγκατασταθεί σε όλα τα βενζινάδικα αλλά στην αρμόδια γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών δεν υπάρχει ο αναγκαίος κόσμος για να διασταυρώνει τα στοιχεία. Επίσης για την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχει και κάποιος συντονισμός όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών για πρόγραμμα ελέγχων όχι μόνο στα βενζινάδικα αλλά και σε άλλα πιθανά σημεία λαθρεμπορίας.

Το δεύτερο βήμα που πρέπει να γίνει και έχει προαναγγελθεί από την αρμόδια υφυπουργό Ανάπτυξης Θεοδώρα Τζάκρη είναι να κλείσουν νομικά όλα τα “παραθυράκια” που επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες πρατηρίων, οι οποίοι συλλαμβάνονται με “πειραγμένες” αντλίες να ανοίγουν ξανά τις επιχειρήσεις που έκλεισε το δημόσιο με άλλους τρόπους.

Φυσικά και οι Ομοσπονδίες πρέπει να προχωρήσουν σε κινήσεις. Μία από αυτές για παράδειγμα θα ήταν όσοι επιτήδειοι εντοπίζονται για λαθρεμπορία να παύουν να είναι μέλη των φορέων εκπροσώπησης τους. 

πηγή : businessenergy.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!