Skip to main content
| Notaka |

«Λαθρεμπόριο Καυσίμων – “Σοβαρευτείτε και αντιμετωπίστε το..”».

Γράφουμε και ξαναγράφουμε για την ανάγκη λήψης όλων εκείνων των μέτρων αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου υγρών καυσίμων, κινδυνεύοντας να γίνουμε γραφικοί…

 

Γράφουμε και ξαναγράφουμε για την ανάγκη λήψης όλων εκείνων των μέτρων αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου υγρών καυσίμων, κινδυνεύοντας να γίνουμε γραφικοί…

Κι αυτό επειδή η κυβέρνηση προχωρά με φοβερή καθυστέρηση τη θέσπιση των απαραίτητων υπουργικών αποφάσεων. Αλλά το χειρότερο είναι πως και κάποια από τα μέτρα που έχουν ήδη αποτυπωθεί στο επίσημο χαρτί του ΦΕΚ δεν μπορούν να εφαρμοστούν αφού δεν υπάρχει ο κατάλληλος μηχανισμός ελέγχου ή (σ.σ. δεν θέλουμε να το πιστέψουμε) εσκεμμένα δεν γίνονται οι έλεγχοι.

Ο λόγος για το πρώτο μέτρο που ψηφίστηκε και τέθηκε σε ισχύ αυτό της υποχρεωτικής εγκατάστασης των συστημάτων εισροών εκροών ελέγχου καυσίμων στις δεξαμενές των βενζινάδικων. Όπως έχει γράψει το “businessenergy.gr” αν και οι πρατηριούχοι στέλνουν κάθε βράδυ το ισοζύγιο στη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εντούτοις η υπηρεσία δεν έχει προχωρήσει ακόμη στη διασταύρωση των στοιχείων…!!!

Πρέπει επιτέλους οι αρμόδιοι υπουργοί να αντιμετωπίσουν το θέμα του λαθρεμπορίου των υγρών καυσίμων με σοβαρότητα. Γιατί δεν είναι μόνο θέμα ορθής λειτουργίας του ανταγωνισμού αλλά και ηθικής απέναντι στους πολίτες, οι οποίοι καλούνται να πληρώνουν υπέρογκους φόρους και την ίδια στιγμή οι λαθρέμποροι συνεχίζουν το πάρτι της φοροδιαφυγής….

πηγή : businessenergy.gr

error: Content is protected !!