Skip to main content
| Notaka

«Απώλειες για το πετρέλαιο, με τους επενδυτές να ρευστοποιούν τα πρόσφατα κέρδη – Στο -0,38% το Brent, στα 44,90 δολ.».

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 0,57%, στα 43,48 δολάρια το βαρέλι.

 

Σε κατοχύρωση των κερδών από το πρόσφατο ράλι της τιμής του πετρελαίου προχωρούν από νωρίς σήμερα, Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016, οι επενδυτές, μετά τις ενδείξεις ότι η παγκόσμια υπερπροσφορά μπορεί να αρχίσει να υποχωρεί τους επόμενους μήνες.
Τα συμβόλαια μελλοντική εκπλήρωσης για παράδοση τον Ιούνιο, στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σημείωσαν πτώση -0,70%, στα 43,03 δολάρια, ενώ του πετρελαίου Brent σημείωσαν πτώση 1,4%, στα 44,49 δολάρια το βαρέλι.
Περί τις 09:45 π.μ. η τιμή του πετρελαίου Brent καταγράφει απώλειες 0,38%, στα 44,90 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του αμερικανικού αργού, τύπου West Texas υποχωρεί κατά 0,57%, στα 43,48 δολάρια το βαρέλι.
«Οι τιμές υποχωρούν λόγω της κατοχύρωσης κερδών. Χωρίς οποιαδήποτε σημαντικά νέα ή καταλύτες, οι τιμές πρόκειται να “πριονιστούν” βραχυπρόθεσμα», σημειώνει ο Gao Jian, αναλυτής της SCI International.
Ελλείψει συμφωνίας για πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου μεταξύ Ρωσίας και ΟΠΕΚ, οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν περί το 5% την προηγούμενη εβδομάδα, υποστηριζόμενες από την ελπίδα ότι η μείωση της παραγωγής στις χώρες μη μέλη του ΟΠΕΚ θα βοηθήσει στο να μετριαστεί το πλεόνασμα πετρελαίου στην αγορά.
Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας αναμένει ότι η πτώση της παραγωγής από ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Μεξικό και Κολομβία θα επαναφέρει την ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης τον επόμενο χρόνο και ότι οι τιμές σταδιακά θα ενισχυθούν μέχρι το 2018.

www.bankingnews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!