Skip to main content
| Notaka

«ΒP: Θύελλα αντιδράσεων από τους μετόχους για την αύξηση του μισθού του διευθύνοντος συμβούλου – Η εταιρία εμφάνισε ζημιές πέρυσι».

Ο μισθός του Bob Dudley αυξήθηκε από τα 16,4 εκατ. δολάρια το 2014 στα 19,6 εκατ. δολάρια το 2015, ενώ η εταιρία εμφάνισε πέρυσι ζημιές 5,2 δισ. δολαρίων.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της BP, Bob Dudley βρέθηκε αντιμέτωπος με την οργή των μετόχων, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την αύξηση κατά 20% του μισθού του το 2015, χρονιά που η πετρελαϊκή εταιρία εμφάνισε τις ρεκόρ ζημιών.
Το μέγεθος της αντίδρασης των μετόχων αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, με τη διοίκηση της εταιρίας να πραγματοποιεί συζητήσεις μαζί τους σε μία προσπάθεια να αποτρέψει μία σκληρή αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης της εταιρίας την ερχόμενη Πέμπτη, αναφέρουν πηγές προερχόμενες από την εταιρία. 
Η BP δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να διαφοροποιήσει τις προτάσεις σύμφωνα με τις οποίες ο μισθός του Dudley αυξήθηκε από τα 16,4 εκατ. δολάρια το 2014 στα 19,6 εκατ. δολάρια το 2015, αν και δεδομένου ότι δεν περιμένει να χάσει στην ψηφοφορία, το πιθανότερο είναι να παραμείνει σταθερή στις απόψεις της. 
Ωστόσο, μερικοί από τους μεγαλύτερους μετόχους της επιχείρησης θα καταψηφίσουν την πρόταση για το μισθό του διευθύνοντος συμβούλου, υποστηρίζοντας ότι η εταιρία επιβραβεύει την αποτυχία, δεδομένου ότι οι μετοχές του ομίλου υποχώρησαν κατά 13,5% το 2015 και υποαπέδωσαν έναντι του συνόλου της αγοράς. 
Συγκεκριμένα, το Institutional Shareholder Services, που αντιπροσωπεύει το 20% των μετόχων της εταιρίας στην αγορά της Βρετανίας, έχει προτείνει στους επενδυτές να καταψηφίσουν την έκθεση της αμοιβής του Dudley, ενώ και η Glass Lewis, μία ακόμη συμβουλευτική ομάδα, προτρέπει τους επενδυτές να αντιταχθούν. 
Το 2015 η BP εμφάνισε ζημίες 5,2 δισ. δολαρίων έναντι κερδών 81, δισ. δολαρίων το 2014, λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου και της καταβολής 9,8 δισ. δολ. για την ικανοποίηση απαιτήσεων που σχετίζονται με την καταστροφή του Deepwater Horizon. 
Αντίθετα, οι Royal Dutch Shell, Total, ExxonMobil και Chevron εμφάνισαν όλες κέρδη πέρυσι, αν και μειωμένα σε σχέση με το 2014.

www.bankingnews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!