Skip to main content
| Notaka

«Την ανηφόρα πήραν και πάλι οι τιμές των καυσίμων».

Την ανιούσα έχουν πάρει ξανά οι τιμές των υγρών καυσίμων έχοντας μάλιστα αυξηθεί σε ένα δεκαήμερο κατά περίπου 0,03 ευρώ το λίτρο.

 

Η επιστροφή των ανατιμητικών τάσεων στη διεθνή αγορά του αργού πετρελαίου επηρέασε και τη διαμόρφωση των τιμών των έτοιμων προϊόντων και στην αλυσίδα του ελληνικού κυκλώματος διύλισης και εμπορίας.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού η μέση τελική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει διαμορφωθεί στα 1,323 ευρώ το λίτρο, όταν στις αρχές του μήνα ήταν στα 1,296 ευρώ το λίτρο. Η αύξηση είναι στα 0,027 ευρώ το λίτρο και η χρονική περίοδος σύγκρισης είναι μεταξύ της 10ης Μαρτίου (πιο πρόσφατα στοιχεία) και της 1ης του ίδιου μήνα.

Οι αυξήσεις στη λιανική για το ίδιο διάστημα είναι πιο συγκρατημένες σε σχέση με τις αντίστοιχες των διυλιστηρίων. Οι ex factory τιμές έχουν ανέβει κατά περίπου 0,034 ευρώ το λίτρο.

Όπως προκύπτει από την τελευταία καταγραφή του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων στην Αττική η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης είναι στα 1,303 ευρώ το λίτρο, στη Θεσσαλονίκη στα 1,30 ευρώ και στην Αχαία στα 1,304 ευρώ το λίτρο.

Η ακριβότερη βενζίνη βρίσκεται στις Κυκλάδες (1,537 ευρώ το λίτρο), στη Σάμο (1,473 ευρώ) στα Δωδεκάνησα (1,469 ευρώ), στην Κεφαλλονιά (1,416 ευρώ). στη Χίο (1,415 ευρώ) και στο Λασίθι (1,412 ευρώ το λίτρο).  

πηγή : businessenergy.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!