Skip to main content
| Notaka

«ΟΠΕΚ – Δυσπιστία για τη στάση Ρωσίας- Ιράν στο πάγωμα της παραγωγής».

Δεν πρόκειται να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου τους οι χώρες του ΟΠΕΚ στην επόμενη συνάντηση τον Ιούνιο, ακόμα κι αν οι τιμές παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα.

 

Δεν πρόκειται να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου τους οι χώρες του ΟΠΕΚ στην επόμενη συνάντηση τον Ιούνιο, ακόμα κι αν οι τιμές παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με πηγές του ΟΠΕΚ, τις οποίες επικαλείται τοReuters, θα είναι πολύ νωρίς για να φανεί τι γίνεται με την παραγωγή του Ιράν, αλλά και της Ρωσίας.  

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- προερχόμενες από τη Μέση Ανατολή- ο ΟΠΕΚ θέλει να τεστάρει τη Ρωσία, όσον αφορά τις δεσμεύσεις που ανέλαβε για πάγωμα της παραγωγής, με στόχο την άνοδο των τιμών.

 «Ίσως ως το τέλος του χρόνου να είναι εφικτή μια μείωση της παραγωγής, όταν είναι ξεκάθαρο οπτι το Ιράν παράγει τις ποσότητες που θέλει. Αλλά όχι τον Ιούνιο», είπε η μια πηγή του ΟΠΕΚ από την Μέση Ανατολή.

 Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αν και έχει «πέσει στο τραπέζι» να προταθούν ειδικοί όροι για την παραγωγή του Ιράν, κάτι τέτοιο δεν έχει προχωρήσει.    

Όσον αφορά τη Ρωσία, εάν αυτή η χώρα τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε, θα άλλαζε τελείως την πολιτική της. Η μόνη φορά που η Μόσχα συμφώνησε να συνεργαστεί με τον ΟΠΕΚ ήταν το 2001 και τελικά δεν προχώρησε όπως έλεγε.

«Ακόμα κι αν λένε ότι θα μειώσουν την παραγωγή τους δεν θα το κάνουν. Δεν υπάρχει λόγος να χάνουμε τον χρόνο μας με μειώσεις παραγωγής», τόνισε ο σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου, Ali al-Naimi, που τότε ήταν υπεύθυνος για το σχέδιο. 

 

ΠΗΓΗ: http://www.businessenergy.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!