Skip to main content
| Notaka

«Ράλι για τις Τιμές του Πετρελαίου Καθώς Αναζωπυρώνονται οι Προσδοκίες για Μείωση της Παραγωγής».

«Άλμα» άνω του 5% σημειώνουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που αναζωπύρωσαν τις προσδοκίες για συντονισμένη μείωση της παραγωγής.

 

«Άλμα» άνω του 5% σημειώνουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που αναζωπύρωσαν τις προσδοκίες για συντονισμένη μείωση της παραγωγής 

Η τιμή του Μπρεντ σκαρφαλώνει υψηλότερα κατά 1,57 δολάρια ή 5,22% στα 31,63 δολάρια το βαρέλι. Όπως σημειώνει ο τεχνικός αναλυτής του Reuters, Wang Tao, επίπεδο αντίστασης είναι τα 32,72 δολάρια.

Το αμερικανικό αργό (WTI) σημειώνει άνοδο 5,19% στα 27,57 δολάρια/βαρέλι, ενώ χθες είχε υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2003.

Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΑΕ δήλωσε ότι ο ΟΠΕΚ είναι διατεθειμένος να συζητήσει με άλλες χώρες για το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής.

Οι αναλυτές, πάντως, εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί και υποστηρίζουν ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε χαμηλές τιμές, λόγω της υπερπροσφοράς αργού που υπάρχει στις αγορές. 

Από τα μέσα του 2014, οι τιμές έχουν υποχωρήσει κατά 70% περίπου, καθώς η προσφορά υπερβαίνει τη ζήτηση κατά 1-2 εκατ, βαρέλια/ημέρα.

πηγή : energia.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!