Skip to main content
| Notaka

«Volkswagen: Χάνει μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη, μετά και τις ανακλήσεις οχημάτων της στον απόηχο του σκανδάλου «dieselgate»».

Οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων Volkswagen στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 8,3% τον Σεπτέμβριο, όταν η συνολική αγορά επεκτάθηκε κατά 9,8%

 

Απέτυχε να διατηρήσει τον ρυθμό πωλήσεων έναντι των ανταγωνιστών της στην Ευρώπη η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, καθώς το μερίδιό της διολίσθησε τον προηγούμενο μήνα στον απόηχο του σκανδάλου «dieselgate» και το παράνομο λογισμικό που αλλοίωνε τα αποτελέσματα των τεστ εκπομπής ρύπων.
Οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων Volkswagen στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 8,3% τον Σεπτέμβριο, όταν η συνολική αγορά επεκτάθηκε κατά 9,8%, όπως ανέφερε σήμερα, Παρασκευή, σε ανακοίνωσή της η με έδρα τις Βρυξέλλες Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, που έχει υπό την ομπρέλα της τις μάρκες VW, Audi, Skoda και Seat, είχε μερίδιο 23,3% στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον περασμένο μήνα, ποσοστό μειωμένο έναντι του 23,7% που είχε καταγράψει ένα χρόνο νωρίτερα.
Η VW μάχεται να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών μετά την παραδοχή της ότι εσκεμμένα αλλοίωνε τα τεστ εκπομπής ρύπων.
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζεται να ανακαλέσει 8,5 εκατ. αυτοκίνητα στην Ευρώπη, σε ένα από τα μεγαλύτερα αντίστοιχα προγράμματα που έχει ποτέ γίνει στην Ευρώπη.
«Ενώ είμαστε επιφυλακτικοί στο να εξάγουμε συμπεράσματα από τα δεδομένα που συλλέχθηκαν μόλις λίγες εβδομάδες μετά το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων, υποψιαζόμαστε ότι οι έμποροι αυτοκινήτων μπορεί να καταφύγουν σε εκπτώσεις για να αντισταθμίσουν ενδεχόμενη έλλειψη εμπιστοσύνης από τους καταναλωτές», σημειώνουν αναλυτές της Barclays.
Σημειώνεται ότι κατά μέσο όρο οι αυτοκινητοβιομηχανίες προχώρησαν σε εκπτώσεις 11,9% στη Γερμανία τον περασμένο μήνα, πολύ μικρή διαφορά σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με το Autohaus PulsSchlag.
Ενώ η VW δεν ήταν στη λίστα με τους πέντε κορυφαίους παρόχους εκπτώσεων, η Barclays σημειώνει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία «βίωσε μια αξιοσημείωτη άνοδο εκπτώσεων» στη χώρα τον Σεπτέμβριο.
Στην Ευρώπη οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν στο 1,39 εκατ. οχήματα τον Σεπτέμβριο έναντι 1,27 εκατ. τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, με τις πωλήσεις στο εννεάμηνο του 2015 να αυξάνονται κατά 8,8%, στα 10,8 εκατ. αυτοκίνητα, αναφέρει η ACEA.
Οι όμιλοι αναφέρουν αύξηση μεγαλύτερη του μέσου όρου της αγοράς τον περασμένο μήνα, συμπεριλαμβανομένης της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat Chrysler Automobiles NV και της γερμανικής εταιρείας πολυτελών αυτοκινήτων BMW AG και Daimler AG, ιδιοκτήτριας της Mercedes-Benz.
H Volkswagen παρέμεινε η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, με το μερίδιο αγοράς της στο εννεάμηνο του 2015 να υποχωρεί ελαφρά στο 25% από 25,3% έναντι του 2014.
Δεύτερη έρχεται η PSA Peugeot Citroen με 10,4% στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη έναντι 10,8% πέρυσι.
H ACEA παρουσιάζει στοιχεία από τις 28 χώρες της Ε.Ε., εξαιρουμένων των Μάλτας, Ελβετίας, Νορβηγίας και Ισλανδίας.
Η αύξηση τον Σεπτέμβριο ήταν η 25η κατά σειρά στην άνοδο των πωλήσεων.

www.bankingnews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!