Skip to main content
| Notaka

«Κύπρος: Το ΚΣΚ αναμένει απαντήσεις για κοστολόγηση τιμών των καυσίμων».

Απαντήσεις στο θέμα της κοστολόγησης των χονδρικών τιμών των καυσίμων αναμένει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών (ΚΣΚ), ο οποίος εκφράζει ευαρέσκεια για την παρουσίαση της ιστοσελίδας του υπουργείου Ενέργειας με τις λιανικές τιμές στα πρατήρια και την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με τις ίδιες τιμές.

 

Απαντήσεις στο θέμα της κοστολόγησης των χονδρικών τιμών των καυσίμων αναμένει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών (ΚΣΚ), ο οποίος εκφράζει ευαρέσκεια για την παρουσίαση της ιστοσελίδας του υπουργείου Ενέργειας με τις λιανικές τιμές στα πρατήρια και την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με τις ίδιες τιμές,

Αναφερόμενος στη συμμετοχή του στη συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, υπό την προεδρία του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη, ο ΚΣΚ εκφράζει ικανοποίηση αφού το «ζωντανό» παρατηρητήριο τιμών έχει ολοκληρωθεί και οι καταναλωτές μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. Σημειώνει ότι με τη βοήθεια του εργαλείου οι καταναλωτές μπορούν να εντοπίσουν το φθηνότερο πρατήριο στην περιοχή τους ή εντός της διαδρομής την οποία πρόκειται να ακολουθήσουν και να αγοράσουν καύσιμα σε χαμηλότερες τιμές.

Όπως αναφέρεται, σήμερα στην πόλη και επαρχία της Λευκωσίας για παράδειγμα υπάρχουν 5 πρατήρια που πωλούν την αμόλυβδη 95 σε τιμή €1,195, ενώ η συχνότερη τιμή είναι €0.034 ακριβότερη, δηλαδή στο €1,229 και παρατηρείται σε 25 πρατήρια στην πόλη και επαρχία της Λευκωσίας.

Προτρέπονται οι καταναλωτές να κάνουν χρήση του εργαλείου για δικό τους συμφέρον και να ενημερώσουν τον ΚΣΚ για τυχόν παρατηρήσεις τους.

Παράλληλα σημειώνεται ότι έχει τεθεί στη διάθεση των καταναλωτών το αναβαθμισμένο εβδομαδιαίο έντυπο, το οποίο περιγράφει τη σύνθεση των λιανικών τιμών των καυσίμων και το οποίο εκδίδεται κάθε Παρασκευή. Στο έντυπο αυτό έχει προστεθεί και ένα γράφημα του δείκτη τιμών Platt’s, στο οποίο δεν υπάρχουν τιμές, αλλά δείχνει την τάση των τιμών των διυλισμένων καυσίμων διεθνώς, σε σύγκριση με την τάση των καυσίμων σε ΕΕ και Κύπρο.

Ο ΚΣΚ αναφέρει επίσης ότι ο Υπουργός τους ενημέρωσε σχετικά με την πρόοδο των εργασιών της συμβουλευτικής εταιρείας για το θέμα της κοστολόγησης των χονδρικών τιμών των καυσίμων όπου αναμένεται η ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης που τοποθετείται σε ένα περίπου μήνα.

Στο θέμα της ενίσχυσης του ανταγωνισμού, στοχεύεται η δημιουργία ανεξάρτητων πρατηρίων που θα διευκολύνουν την έλευση και άλλων εταιρειών, όπως αναφέρεται.

«Θεωρούμε ότι το ουσιαστικό ζήτημα, αν δηλαδή οι Κύπριοι καταναλωτές πληρώνουν τις τιμές που δικαιολογούνται, δεν έχει ακόμα απαντηθεί. Ελπίζουμε ότι η υπό εξέλιξη μελέτη θα καταλήξει σε συγκεκριμένες απαντήσεις», προστίθεται.

Αναμένεται επίσης και ζητείται όπως η ΕΠΑ ολοκληρώσει, την τομεακή έρευνα που κάνει για το θέμα αυτό και ανακοινώσει τα αποτελέσματα της.

ΠΗΓΗ: Energy Press

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!