Skip to main content
| Notaka

Αποσύρθηκε η ρύθμιση για τον «Ήφαιστο»

logo_popekΤην έντονη διαμαρτυρία του κλάδου προς το υπουργείο Οικονομικών για την απόσυρση από το φορολογικό νομοσχέδιο της τροπολογίας για τη ρύθμιση των προστίμων του Ήφαιστου εκφράζουν σε κοινή επιστολή η ΠΟΠΕΚ και η ΟΒΕ.

«Με αγανάκτηση πληροφορήθηκαν οι βενζινοπώλες της χώρας την απόσυρση τροπολογίας από το φορολογικό νομοσχέδιο για τη ρύθμιση προστίμων που επιβλήθηκαν για «παραβάσεις» του Τελωνειακού Κώδικα (ν. 2960/2001 άρθρο 147 και ν. 4072/2012 άρθρο 320) και ειδικά του συστήματος καταγραφής των κινήσεων του πετρελαίου θέρμανσης ΗΦΑΙΣΤΟΣ, από τα πρατήρια», αναφέρεται στην επιστολή προς τον υπουργό κ. Γ. Στουρνάρα και προστίθεται:

«Περισσότεροι από 3.500 βενζινοπώλες είναι όμηροι απίστευτων προστίμων που φτάνουν μέχρι 50.000 και 170.000 ευρώ τα οποία καμία αναλογικότητα  δεν έχουν με την αναφερόμενη παράβαση. Οι βενζινοπώλες αυτοί θεωρήθηκαν και… «λαθρέμποροι(!!!)» καυσίμων με βάση τον Τελωνειακό Κώδικα ενώ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ καυσίμων και ως απόδειξη θεωρήθηκε η ίδια η δήλωσή τους! Πρόκειται για απίστευτη αυθαιρεσία του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ το οποίο εγκλώβισε καθόλα νόμιμους επαγγελματίες.

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ, ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΑΓΟΡΑΣ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΥ,  ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΗΚΑΝ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ, ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΛΙΑΝΙΚΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ, ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ.

Και όμως, λόγω τεχνικών προβλημάτων ενός συστήματος (ΗΦΑΙΣΤΟΣ) ή λόγω ενημέρωσης του συστήματος μετά τις (δικές του) προθεσμίες, ενώ  στα φορολογικά βιβλία πέρασαν κανονικά, θεωρήθηκαν λαθρέμποροι και επιβλήθηκαν εξοντωτικά πρόστιμα!

Πρόκειται για απίστευτη αδικία που αφανίζει τον κλάδο μας.

Κύριε Υπουργέ, ζητάμε επείγουσα συνάντηση μαζί σας προκειμένου να  εκθέσουμε τις θέσεις μας για μια δίκαιη ρύθμιση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!