Skip to main content
| Notaka

Απελευθέρωση του ωραρίου των πρατηρίων καυσίμων

plafon-lathremporia-anekselekti-agoraΤην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων καυσίμων προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευή 16 Μαρτίου στο νομοσχέδιο για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Η ΠΟΠΕΚ θα διατυπώσεις τις θέσεις της για τις νέες ρυθμίσεις τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Η απελευθέρωση του ωραρίου περιλαμβάνεται στις υποχρεώσεις που ανέλαβε η χώρα με το μνημόνιο, που συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση. Αναλυτικά, με το νέο καθεστώς τα πρατήρια θα λειτουργούν ως εξής:

-Ελεύθερο ωράριο για όλες τις κατηγορίες πρατηρίων (υγρών καυσίμων, υγραερίου, μικτά).

-Θα διανυκτερεύουν το 10 – 20 % των πρατηρίων σε κάθε Περιφέρεια. Οι πίνακες των διανυκτερεύσεων θα καθορίζονται με απόφαση της Περιφέρειας και το ωράριο της διανυκτέρευσης θα είναι από τις 10.30 μ.μ. έως τις 6 π.μ. το καλοκαίρι (1η Μαίου με 30 Σεπτεμβρίου) και από 9 μ.μ. ως 6 π.μ. το χειμώνα (1η Οκτωβρίου με 30 Απριλίου).

-Τις Κυριακές και τις αργίες θα λειτουργούν το 25 – 50 % των πρατηρίων, με βάση πίνακες διημερεύσεων που θα καθορίζονται επίσης από τον Περιφερειάρχη. Το ωράριο των διημερεύσεων είναι 6 π.μ. έως 10.30 μ.μ. το καλοκαίρι και 6 π.μ. έως 9 μ.μ. το χειμώνα..

-Τις Κυριακές και αργίες θα διανυκτερεύουν επίσης το 25 – 50 % των πρατηρίων με αντίστοιχους πίνακες.

Η τροπολογία προβλέπει εξάλλου ότι τα πρατήρια που διαθέτουν αυτόματους πωλητές θα θεωρείται ότι διανυκτερεύουν και χωρίς να έχουν υπαλλήλους κατά τις νυχτερινές ώρες, ενώ για τους παραβάτες προβλέπονται πρόστιμα 15.000 – 20.000 ευρώ..

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!