Skip to main content
| Notaka

Λύση για τα πρόστιμα υποσχέθηκε ο Π.Οικονόμου

pantelis_oikonomouΥποσχέσεις για αντιμετώπιση του προβλήματος με τα πρόστιμα του «Ήφαιστου» παρέσχε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε συγκεκριμένα ότι «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον καθένα πρατηριούχο που έχει δεχθεί ένα υπέρογκο πρόστιμο, επειδή έκανε παραβάσεις του κώδικα βιβλίων και στοιχείων, να μείνει έτσι απροστάτευτος». Ζήτησε επίσης το θέμα να συζητηθεί ανοιχτά στη Βουλή.

Το θέμα των προστίμων του  «Ήφαιστος», συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση της  Διαρκούς  Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής της 26ης Ιανουαρίου με θέμα το σχέδιο νόμου «Κύρωση της Τροποποίησης της Σύμβασης για την Σύσταση Συμβουλίου Τελωνειακής Συνεργασίας».

Κατά τη συνεδρίαση, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της Βουλής, ο βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης είχε αναφέρει τα εξής :

«Κύριε Υπουργέ, προηγουμένως επειδή είπατε για τα έσοδα των τελωνείων και για την προσπάθεια η οποία γίνεται σε σχέση και με τα προβλήματα στη διακίνηση των καυσίμων, θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν η Κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών σκέφτεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που προέκυψε από τα πρόστιμα στο πρόγραμμα «Ήφαιστος», δηλαδή, εάν σκέπτεστε να το αντιμετωπίσετε και πώς;»

Η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Οικονόμου είχε ως εξής:

«… Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να δούμε το θέμα των προστίμων, γιατί όπως ξέρετε, έχει παρεμβληθεί άλλη εξουσία στο θέμα των προστίμων. Οι παραβάσεις του κώδικα βιβλίων και στοιχείων, χαρακτηρίστηκαν ενδεχόμενα κρούσματα λαθρεμπορίας, δεν υπάρχει θέμα λαθρεμπορίας … Η εύκολη λύση θα ήταν να πούμε ότι εφόσον παρενέβη η δικαιοσύνη, το αφήνουμε έτσι και ας βρουν το δίκιο τους οι πρατηριούχοι στη δικαιοσύνη. Δεν είναι όμως έτσι ακριβώς, κάτι πρέπει να γίνει. Νομίζω ότι είναι καλός χώρος η Επιτροπή, γιατί πρέπει και τα κόμματα να απεμπολήσουν τον πειρασμό της εύκολης αντιπολίτευσης … Σε κάποια συνεδρίαση μιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής θα πρέπει να γίνει μια παρουσίαση του θέματος για να δούμε πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον καθένα πρατηριούχο όπου έχει δεχθεί ένα υπέρογκο πρόστιμο, επειδή έκανε παραβάσεις του κώδικα βιβλίων και στοιχείων, να μείνει έτσι απροστάτευτος. Κάτι πρέπει να γίνει, αλλά θα συζητηθεί ανοιχτά εδώ στην κοινοβουλευτική Επιτροπή. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις από μόνη της, δίνοντας την ευκαιρία σε ελεύθερους σκοπευτές να ρίχνουν αδέσποτες βολές. Αυτό καταλήγει να είναι εις βάρος συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!