Skip to main content
| Notaka

Συνάντηση με τον γ.γ. του ΥΠΑΝ

Όταν το πλαφόν στις τιμές λιανικής των καυσίμων στηρίζεται στα στρεβλά στοιχεία της αγοράς τα οποία προέρχονται από την παράνομη διακίνηση, τις πειραγμένες αντλίες, τις εμπορικές συμβάσεις κ.λ.π, τότε το πλαφόν έχει στρεβλή εφαρμογή σε βάρος των καταναλωτών.

Την άμεση άρση του πλαφόν στην τιμή της βενζίνης ζήτησε η διοίκηση της ΠΟΠΕΚ στη συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Στέφανο Κομνηνό, και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Οι παράγοντες του υπουργείου ενώ αναγνωρίζουν το γεγονός ότι η απόφαση για το πλαφόν περιέχει σφάλματα και αδυναμίες, με κυριότερο το γεγονός ότι δεν επιβλήθηκαν ανώτατες τιμές και στη χονδρική παρά μόνο σε 5 από τους 13 νομούς, εν τούτοις απέφυγε να δεσμευθεί για την άμεση άρση του μέτρου ή τουλάχιστον την επιβολή ανώτατων τιμών χονδρικής και στους υπόλοιπους 8 νομούς.

Η ΠΟΠΕΚ κάλεσε το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, με αφορμή και το γεγονός ότι οι διεθνείς τιμές υποχωρούν, να καταργήσει το πλαφόν. Αναμένουμε την έμπρακτη απάντηση του υπουργείου.

Επίσης, η ΠΟΠΕΚ επεσήμανε και πάλι και το επαναλαμβάνει δημόσια, την ανάγκη να εξετασθούν σε βάθος και να δοθούν άμεσα λύσεις στις χρόνιες παθογένειες της αγοράς, που αναγκάζουν κάθε τόσο την κυβέρνηση να επιβάλει μέτρα – ασπιρίνη όπως οι ανώτατες τιμές. Ένας διάλογος που σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης θα είχε ξεκινήσει εδώ και μήνες.

Οι πειραματισμοί ας τελειώσουν επί τέλους!!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!