Skip to main content
| Notaka

Συνάντηση με την ηγεσία του υπ. Οικονομικών ζητά η ΠΟΠΕΚ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΠΟΠΕΚ)

Αρχιμήδους 29, 71306 Ηράκλειο – Κρήτη

Τηλ. 2810 220885 Fax 2810 220881

Κιν. Προέδρου 6944555328

E mail: popek@sppi.gr

Αριθμ. Πρωτ. 22

Ηράκλειο Κρήτης 05/03/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άμεση συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ζήτησε με σημερινή επιστολή η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων, επισημαίνοντας ότι κυοφορούνται αποφάσεις του υπουργείου για θέματα από τα οποία εξαρτάται η επιβίωση των πρατηρίων κατά τρόπο που δημιουργεί έντονες ανησυχίες στον κλάδο και μπορεί να οδηγήσει σε κινητοποιήσεις.

Η ΠΟΠΕΚ αναφέρεται συγκεκριμένα σε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το υπουργείο Οικονομικών:

-Σκοπεύει να υποχρεώσει τους πρατηριούχους να εγκαταστήσουν ταμειακές μηχανές χωρίς τα ηλεκτρονικά συστήματα εισροών – εκροών όγκου καυσίμων , τα οποία θα διασφαλίζουν τον κλάδο από τις αποκλίσεις, λόγω μεταβολής του όγκου από τις θερμοκρασιακές αλλαγές.

-Προχωρά στη μετάταξη, όσον αφορά τα καύσιμα, των βιβλίων από την Α΄ κατηγορία στη Β΄.

-Κωλυσιεργεί αδικαιολόγητα την  ρύθμιση, σχετικά με την έκδοση αποδείξεων λιανικής στους καταναλωτές, δημιουργώντας σωρεία προβλημάτων.

Όλα αυτά ενώ παραμένουν οι καθυστερήσεις στην επιστροφή του ΕΦΚ από τις πωλήσεις του πετρελαίου θέρμανσης, που δημιουργούν τεράστια προβλήματα ρευστότητας σε χιλιάδες πρατηριούχους.

Η ΠΟΠΕΚ τονίζει ότι με την υλοποίηση των προτάσεων που έχει υποβάλει κατ επανάληψη στα συναρμόδια υπουργεία για την πάταξη της παράνομης διακίνησης καυσίμων, τα έσοδα του Δημοσίου μπορούν να αυξηθούν κατά 800 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο τουλάχιστον. Χρήματα που η κυβέρνηση δανείζεται σήμερα με ληστρικά επιτόκια από τις διεθνείς αγορές και αφού χρειάστηκε προηγουμένως να επιβάλει πρωτοφανή μέτρα λιτότητας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!