13:08 “Η Repsol παρουσιάζει το Σχέδιο Αειφορίας, το οποίο ευθυγραμμίζεται με την Ατζέντα του 2030”.
Με βάση 13 δράσεις που διατυπώνονται γύρω από τους έξι άξονες του μοντέλου, θα επιτύχει τους στόχους του..
Η Repsol, μια εταιρεία πολλαπλών ενεργειών με παρουσία στο Μεξικό από το 1999, παρουσίασε το Σχέδιο Αειφορίας του 2020 που αντικατοπτρίζει τη δέσμευση για επίτευξη θετικού αντίκτυπου. Σε μια συνέντευξη με τη Σόνια Χερνάντεζ, επικεφαλής των σχεδίων βιωσιμότητας της Repsol και την Cristina Miralles, επικεφαλής της Επικοινωνίας στο Μεξικό, εξηγούν τις λεπτομέρειες αυτού του σχεδίου.
Σύμφωνα με τη Sonia Hernández, αυτό το σχέδιο αποτελείται από έξι σημαντικούς πυλώνες: 1) ηθική και διαφάνεια: ενεργεί με διαφάνεια και με ακεραιότητα. 2) άτομα: προώθηση της ανάπτυξης και του κοινωνικού περιβάλλοντος των εργαζομένων · 3) ασφαλής λειτουργία: εγγύηση της ασφάλειας των εργαζομένων, των συνεργατών, των εργολάβων και της κοινότητας. 4) περιβάλλον: παραγωγή ενέργειας πιο αποτελεσματικά και με τον μικρότερο δυνατό αντίκτυπο · 5) κλιματική αλλαγή: ενεργήστε υπεύθυνα για να σταματήσετε την κλιματική αλλαγή και 6) καινοτομία και τεχνολογία: ενσωματώστε την τεχνολογική πρόοδο στην εταιρεία.
Ομοίως, η Cristina Miralles υποδεικνύει ότι από το 2017 αυτές οι δεσμεύσεις της Repsol ευθυγραμμίζονται με τους στόχους αειφόρου ανάπτυξης (SDGs) της ατζέντας του 2030, για παράδειγμα, με το στόχο 7 της προσιτής και μη ρύπανσης ενέργειας, 8 αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη και η 13 δράση για το κλίμα. Με άλλα λόγια, η Repsol έχει ένα παγκόσμιο σχέδιο, αλλά «το εξατομικεύουμε, τα φέρνουμε στην ξηρά στο Μεξικό. Πραγματοποιούμε μελέτες περιβαλλοντικής αντίληψης, τους ρωτάμε επίσης τι μας ανησυχεί για τη δραστηριότητα της Repsol και πώς πιστεύουμε ότι μπορούμε να συμβάλουμε; στους ενδιαφερόμενους, τους υπαλλήλους και την επιτροπή αειφορίας. Έτσι, κάνοντας ενεργή ακρόαση τους προσγειώνουμε. “
Τώρα, μέσω 13 δράσεων που διατυπώνονται γύρω από τους έξι άξονες του μοντέλου βιωσιμότητας της Repsol, θα δράσουν για να επιτύχουν τους στόχους που καθορίζονται στο ολοκληρωμένο σχέδιο. Για παράδειγμα, για να επηρεάσουν τον περιβαλλοντικό άξονα, «θα αναζητήσουν έναν τρόπο ώστε οι δραστηριότητές τους να έχουν τον ελάχιστο αντίκτυπο ελαχιστοποιώντας τις εκπομπές αέρα, βελτιστοποιώντας τη διαχείριση των υδάτων και των αποβλήτων. Επίσης, μέσω διασκέψεων για την ασφάλεια και το περιβάλλον για τους προμηθευτές, θα κοινοποιήσουν τις αρχές της περιβαλλοντικής διαχείρισης για να ενημερώσουν τις εταιρείες για την προτεραιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο επιχειρηματικό στόχο ». Η Sonia Hernández λέει ότι η Repsol ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που «ανέλαβαν τη δέσμευση να επιτύχουν μηδενικές καθαρές εκπομπές έως το 2050,
Αυτή η φιλοδοξία περιλαμβάνει, όχι μόνο τις εκπομπές που προκύπτουν από την παραγωγή μας, αλλά και εκείνες που προέρχονται από τη χρήση των προϊόντων μας και, για αυτό, έχουμε θέσει ενδιάμεσους στόχους το 2025, το 2030 και το 2040. Για παράδειγμα, θα μειώσει το 3% των άνθρακα που παράγεται το 2020. Μέχρι το 2019, έχει μειωθεί 2,8%. Εργαζόμαστε σε αυτό και είμαστε σε καλό επίπεδο. Η Repsol πιστεύει ότι με τις διαθέσιμες τεχνολογίες, θα είμαστε σε θέση να μειώσουμε το 70% των εκπομπών και το υπόλοιπο 30% θα γίνει με τεχνολογίες όπως το κανάλι αναδάσωσης ». Τέλος, τα αποτελέσματα θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.