13:15 “Σε χαμηλό 17 ετών η τιμή του πετρελαίου”.
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 ετών έπεσε το αμερικανικό αργό καθώς οι προοπτικές για ζήτηση καυσίμων επισκιάζονται από ταξιδιωτικούς περιορισμούς αλλά και τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες που επιφέρει η εξάπλωση του κορονοϊού.
«Η κατάρρευση της ζήτησης πετρελαίου από την εξάπλωση του κορονοϊού γίνεται όλο και πιο αισθητή», ανέφερε σε σημείωμα η Goldman Sachs ενώ εκτίμησε ότι οι τιμές του Brent θα πέσουν στα 20 δολάρια το βαρέλι το δεύτερο τρίμηνο, κάτι το οποίο έχει να καταγραφεί στην αγορά από τις αρχές του 2002.
Σε μια προσπάθεια να στηρίξουν τις οικονομίες, τα πλουσιότερα έθνη του κόσμου είναι διατεθειμένα να δαπανήσουν τρισεκατομμύρια δολάρια για να μειώσουν την εξάπλωση του ιού, καθώς και να επιβάλουν κοινωνικούς περιορισμούς που είχαν να επιβληθούν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο αντίκτυπος στη ζήτηση πετρελαίου αρχίζει να εμφανίζεται στις επίσημες στατιστικές με την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, την Ιαπωνία, να αναφέρει ότι οι εισαγωγές ακατέργαστων προϊόντων μειώθηκαν κατά 9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος..
Στο μέτωπο του ΟΠΕΚ, ο ιρακινός υπουργός πετρελαίου ζητά επείγουσα συνάντηση μεταξύ των μελών του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) και παραγωγών εκτός του καρτέλ για να συζητήσουν τη λήψη μέτρων προκειμένου να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου.
Όπως είναι γνωστό, στους κόλπους του ΟΠΕΚ+ έχει ξεσπάσει πόλεμος τιμών εν μέσω της εξάτμισης της ζήτησης μετά την κατάρρευση της συμφωνίας εφοδιασμού μεταξύ του ΟΠΕΚ και των μεγάλων παραγωγών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας.
Την Τετάρτη το μεσημέρι (12.44 ώρα Ελλάδος), το αργό διαπραγματεύεται στα 25,9 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 6,53% και το μπρεντ στα 27,72 σημειώνοντας πτώση κατά 3,52%.