Skip to main content
| Notaka

«Διαμόρφωση τιμών χονδρικής και λιανικής για το υγραέριο κίνησης».

Η Π.Ο.Π.Ε.Κ συνιστά σε όλους τους πρατηριούχους  διάθεσης υγραερίου κίνησης , σεβασμό και  αυτοσυγκράτηση στα περιθώρια κέρδους απέναντι στους καταναλωτές. 

 

Από την επεξεργασία των στοιχείων του Α’ τετραμήνου του 2015 που υποβάλλουν στην υπηρεσία μας οι εταιρείες χονδρεμπορίας καυσίμων σύμφωνα με την αριθμ. Α3-978/24-10-2011 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ. Β’ 2361) και από τις τιμές που αναρτούν στο site«fuelprices» του Παρατηρητηρίου Τιμών τα πρατήρια καυσίμων, προέκυψε ότι το μεικτό περιθώριο κέρδους για το υγραέριο κίνησης (αθροιστικά χονδρικό και λιανικό), κυμαίνεται ανά νομό σε ποσοστό 35% έως 45% και σε ορισμένους νομούς ξεπερνά και το 50%.

Τα σημαντικά περιθώρια μεικτού κέρδους υποδηλώνουν ότι η αγορά στο υγραέριο κίνησης, αν και βαίνει διαρκώς αυξανόμενη, δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά.

Με βάση τα προαναφερθέντα είναι ανάγκη και οι εταιρείες χονδρεμπορίας καυσίμων και οι πρατηριούχοι να αναθεωρήσουν την πολιτική τους στα περιθώρια κέρδους για το υγραέριο κίνησης ώστε να καταστεί ανταγωνιστική η αγορά.

Η υπηρεσία μας θα συνεχίσει την παρακολούθηση της διαμόρφωσης των τιμών του υγραερίου κίνησης και αναμένει στο επόμενο διάστημα τον εξορθολογισμό τους προς όφελος των καταναλωτών.

Σας καλούμε να διαβιβάσετε το παρόν έγγραφο σε όλα τα μέλη σας για την ενημέρωσή τους.

Εσωτ. Διανομή : (3)

 

 

      Η Προϊσταμένη Γεν. Διεύθυνσης

 

 

                                                                                                                         Τσώνη Αικατερίνη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!