Skip to main content
| Notaka

«Με βιοντίζελ από τηγανέλαιο τα σχολεία στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου».

Ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου συνεχίζει να συγκεντρώνει ποσότητες τηγανέλαιων, τις οποίες ανακυκλώνει για να παραχθεί βιοντίζελ που χρησιμοποιείται ως πετρέλαιο θέρμανσης.

 

Ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου συνεχίζει να συγκεντρώνει ποσότητες τηγανέλαιων, τις οποίες ανακυκλώνει για να παραχθεί βιοντίζελ που χρησιμοποιείται ως πετρέλαιο θέρμανσης.

Από την ανακύκλωση του τηγανέλαιου προέκυψαν 625 λίτρα Βιοντίζελ, τα οποία και παράδωσε ο αρμόδιος του Tμήματος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού.
Mάλιστα, πρόκειται για τη δεύτερη ποσότητα βιοντίζελ, που συγκεντρώνει ο Δήμος με στόχο να καλύψει τις ανάγκες των σχολείων που χρησιμοποιούν πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους. Η ποσότητα προήλθε από την επεξεργασία των τηγανέλαιων που είχε παραδώσει ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Συλλογής και Ανακύκλωσης Τηγανέλαιων.

«Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανέλαιων, όλους αυτούς που αγκαλιάζουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος, συμβάλλοντας με τις δικές τους δυνάμεις για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, για ένα περιβάλλον ανθρώπινο και μια πόλη περιβαλλοντικά ισορροπημένη», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος κ. Βασίλης Τσακαλίδης απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους δημότες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εφαρμογή του προγράμματος συλλογής και ανακύκλωσης τηγανέλαιων σημαντική είναι η συμβολή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού και των Σχολείων του Δήμου μας που αγκάλιασαν αυτή τη δράση, ενώ ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στοιχείο για την περαιτέρω συνέχιση του προγράμματος είναι το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερα νέα νοικοκυριά συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Πηγή : EnergyPress

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!