Skip to main content
| Notaka

Παγώνουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ ως τον Ιούλιο

logo_ypekaΔεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ την 1η Μαίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Τα τιμολόγια επρόκειτο να αυξηθούν σύμφωνα με τις προβλέψεις του μνημονίου για σταδιακή προσέγγιση προς το κόστος παραγωγής και διανομής. Η πρώτη αύξηση της χρονιάς έγινε την 1η Ιανουαρίου και η δεύτερη επρόκειτο να γίνει την Πρωτομαγιά αλλά ανεστάλη. Από 1ης Ιουλίου πάντως τα τιμολόγια απελευθερώνονται (δηλαδή δεν θα εγκρίνονται από το ΥΠΕΚΑ αλλά θα ελέγχονται από τη ΡΑΕ) οπότε και αναμένονται «ήπιες» κατά την κυβέρνηση αυξήσεις.

Η απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλάγης, Μάκη Παπαγεωργίου, που υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2013, μετά από γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, προβλέπει ότι το ποσό των προς ανάκτηση δαπανών της ΔΕΗ για το έτος 2013, που αφορούν τους πελάτες Χαμηλής Τάσης, παραμένει το ίδιο με αυτό που είχε εγκρίνει τον Ιανουάριο του 2013. Βάσει αυτής της Απόφασης, δεν προκύπτει καμία αλλαγή στα τρέχοντα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ, όπως ισχύουν από 1ης Ιανουαρίου 2013.

Η αποφυγή των αυξήσεων οφείλεται κυρίως στην πτώση των τιμών των δικαιωμάτων εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου στο χρηματιστήριο ρύπων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!