Skip to main content
| Notaka

Οι προτάσεις του ΒΕΑ για τη ρύθμιση οφειλών

bea

Περισσότερες και μικρότερες δόσεις για την εξόφληση των οφειλών των επιχειρήσεων προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και το Δημόσιο, ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας με έγγραφο του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και τους Βουλευτές όλων των πολιτικών κομμάτων.

Με αφορμή τις προβλέψεις του σχετικού νομοσχεδίου η διοίκηση του ΒΕΑ δηλώνει αντίθετη την προωθούμενη ρύθμιση, επισημαίνοντας παράλληλα ότι καθώς προηγούμενες και μάλιστα ευνοϊκότερες ρυθμίσεις δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα η νέα δυσμενέστερη ρύθμιση δεν δύναται να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι προτάσεις είναι:

-Κεφαλαιοποίηση (πάγωμα) των παλαιών οφειλών, δίνοντας στον οφειλέτη τη δυνατότητα αποπληρωμής μετά το 2014. Με την κεφαλαιοποίηση θα παρέχεται η δυνατότητα στον ασφαλισμένο, τουλάχιστον για την περίοδο 2013-2014, να πληρώνει μόνο τις τρέχουσες εισφορές του. Με αυτόν τον τρόπο οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ θα μπορούν να συνεχίσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και παράλληλα να διατηρήσουν το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τόσο για τους ίδιους όσο και για τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη της οικογένειας τους.

-Να μην αποκλειστούν επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί σε προηγούμενες ρυθμίσεις και μάλιστα ήταν συνεπείς.

-Να καθιερωθούν μικρές σε ύψος δόσεις και να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων προκειμένου να καταστεί δυνατή η αποπληρωμή των χρεών από μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων.

-Να μην καταργηθεί η πάγια ισχύουσα ρύθμιση του Ν. 3863/2010.

Καταλήγοντας η Διοίκηση του ΒΕΑ τονίζει ότι, υπάρχουν τρόποι για να ανακουφιστούν οι επιχειρήσεις και να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, μέσα στις οποίες προσπαθούν να επιβιώσουν. Απαιτείται πολιτική βούληση και παρέμβασή, σε διαφορετική περίπτωση, η νέα ρύθμιση έτσι όπως προωθείται δεν πρόκειται να αποφέρει οφέλη ούτε στις επιχειρήσεις, αλλά ούτε και στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν τεράστια ανάγκη από εισροή εσόδων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!