Skip to main content
| Notaka

Υπαγωγή των μικρών επιχειρηματιών στη ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών ζητά η ΓΣΕΒΕΕ

gseveeΤην επαναφορά της ρύθμισης υπαγωγής των Μικρών επιχειρηματιών στη ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών ζητά η ΓΣΕΒΕΕ με επιστολή της προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη.

Η διάταξη είχε περιληφθεί αρχικά σε νομοσχέδιο του υπουργείου για το ΙΚΑ αλλά απεσύρθη.

Η ΓΣΕΒΕΕ ζητά από τον κ. Κουτρουμάνη να επιμείνει στην επαναφορά της ρύθμισης και να τη συγκεκριμενοποιήσει ώστε να περιλαμβάνει πολύ μικρές επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν μέχρι δύο άτομα, τα οποία έχουν οφειλές σε καταναλωτικά, επαγγελματικά ή στεγαστικά δάνεια και αποδεδειγμένα αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.

«Σε αντίθετη περίπτωση, αναφέρει, θεωρούμε ότι ο κίνδυνος δημιουργίας έντονων κοινωνικών προβλημάτων από μικρούς επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους οι οποίοι δεν θα μπορούν να προστατέψουν ούτε την πρώτη κατοικία τους είναι ιδιαίτερα υψηλός» και καταλήγει:

«Η προτεινόμενη ρύθμιση αναμένεται ότι θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες μικρούς επιχειρηματίες, οι οποίοι εξαιτίας των βίαιων αλλαγών των οικονομικών συνθηκών την τελευταία διετία αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες να ανταποκριθούν σε υποχρεώσεις που είχαν αναλάβει την προ κρίσης εποχή.

Η ΓΣΕΒΕΕ θα συνεχίσει να καταθέτει αντίστοιχες προτάσεις στο πλαίσιο της προστασίας και της κατά το δυνατό βελτίωσης των συνθηκών του οικονομικού περιβάλλοντος των μικρών επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό και θεωρώντας ότι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο επιχειρηματικός κόσμος είναι η έλλειψη ρευστότητας, η ΓΣΕΒΕΕ θεωρεί ζωτικής σημασίας τη ρητή δέσμευση ποσοστού 20% από την αναμενόμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να διατεθεί για δάνεια προς τις ΜΜΕ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!