Skip to main content
| Notaka

Περί των θέσεων του ΣΕΕΠΕ για ελλειμματικές παραδόσεις καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΠΟΠΕΚ)

Αρχιμήδους 29, 71306 Ηράκλειο – Κρήτη

Τηλ. 2810 220885 Fax 2810 220881

Κιν. Προέδρου 6944555328

E mail: popek@sppi.gr

Αριθμ. Πρωτ. 48

Ηράκλειο Κρήτης 20/04/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΠΟΠΕΚ) χαιρετίζει την ευαισθησία των εταιριών εμπορίας καυσίμων για την πάταξη των φαινομένων αισχροκέρδειας και κλοπής των καταναλωτών, όπως αυτή εκφράζεται στο χθεσινό Δελτίο Τύπου του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, αναφορικά με τις ελλειμματικές παραδόσεις βενζίνης που εντοπίσθηκαν σε πρατήριο.

Το πρατήριο στο οποίο αναφέρεται το Δ. Τύπου του ΣΕΕΠΕ συνεργάζεται και εφοδιάζεται προβάλλοντας παράλληλα το εμπορικό σήμα εταιρείας,  μέλους του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, για το οποίο δεν γίνεται καμία αναφορά.

Επειδή όμως για το πραγματικό συμφέρον των καταναλωτών θα πρέπει η ευαισθησία να μετατρέπεται σε πράξεις, καλό θα ήταν να μας ενημερώσει ο ΣΕΕΠΕ αν οι εταιρίες – μέλη του διακόπτουν άμεσα τη συνεργασία με τα πρατήρια που διαπιστώνεται από τους ελέγχους ότι παρανομούν, κάνοντας ελλειμματικές παραδόσεις καυσίμων, ή αντίθετα συνεχίζουν τη συνεργασία μαζί τους. Τα ίδια ισχύουν φυσικά και για τις περιπτώσεις νοθείας εφόσον αποδεικνύεται ότι η παρανομία έγινε στο πρατήριο και όχι σε προγενέστερο στάδιο διακίνησης (διυλιστήρια, εταιρίες, βυτιοφόρα) όπου έχουν διαπιστωθεί κατ επανάληψη στο παρελθόν τέτοια φαινόμενα.

Δεδομένου τέλος ότι ο ΣΕΕΠΕ δηλώνει πως «είναι πάντα στη διάθεση της Πολιτείας, ώστε να συνδράμει  με κάθε μέσο στην προσπάθεια καταπολέμησης κάθε παρανομίας που λειτουργεί σε βάρος της Εθνικής οικονομίας και του κοινωνικού συνόλου» και δεδομένου επίσης ότι επικαλείται «πληροφορίες της αγοράς» σύμφωνα με τις οποίες «το φαινόμενο της χρήσης παράνομων «ληστρικών» μηχανισμών στις αντλίες των πρατηρίων αυξάνεται», ο Σύνδεσμος των εταιριών έχει υποχρέωση να αναφέρει άμεσα και στοιχειοθετημένα, δηλαδή με ονοματεπώνυμο και διεύθυνση, τα πρατήρια στα οποία αναφέρονται οι «πληροφορίες της αγοράς». Η υποβοήθηση του έργου των ελεγκτικών αρχών και η αποφυγή ατεκμηρίωτων καταγγελιών (που αποπροσανατολίζουν τα ελεγκτικά όργανα) είναι το ελάχιστο που μπορεί να περιμένει κανείς από έναν Σύνδεσμο με το κύρος και την ιστορία του ΣΕΕΠΕ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!