Skip to main content
| Notaka

Σύγχυση με την αύξηση των φόρων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΠΟΠΕΚ)

Αρχιμήδους 29, 71306 Ηράκλειο – Κρήτη

 2810 220885 Fax 2810 220881

Κιν. Προέδρου 6944555328

: popek@sppi.gr

Αριθμ. Πρωτ. 20

Ηράκλειο Κρήτης 04/03/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύγχυση και αναπάντητα ερωτηματικά δημιουργούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την αύξηση των φόρων στα καύσιμα οι οποίες για μία ακόμη φορά πάρθηκαν χωρίς επαρκή προετοιμασία.

Σήμερα το πρωί διευκρινίστηκε με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ότι η αύξηση του ΦΠΑ θα ισχύσει από τις 15 Μαρτίου. Ωστόσο το σύστημα «Ήφαιστος» δούλεψε με τον αυξημένο συντελεστή για λίγες ώρες σήμερα το πρωί και επανήλθε αργότερα στον παλιό.

Η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ισχύει από σήμερα. Με αυτό το δεδομένο η ΠΟΠΕΚ καταγγέλλει την μόνιμη εύκολη λύση που επιλέγουν ορισμένοι, να κατηγορούν τους… βενζινοπώλες για δήθεν κερδοσκοπία καθώς η σταδιακή αύξηση των τιμών στα πρατήρια αντικατοπτρίζει το αυξημένο κόστος αντικατάστασης των αποθεμάτων που έχουν ήδη από σήμερα τα πρατήρια. Εξάλλου, είναι οξύμωρο να κατηγορούνται οι βενζινοπώλες για τις τιμές την ώρα που η κυβέρνηση σε διάστημα ενός μήνα αύξησε τους φόρους στη βενζίνη περισσότερο από 27 λεπτά το λίτρο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων επισημαίνει για άλλη μία φορά τις ευθύνες της κυβέρνησης για τον απόλυτο έλεγχο της παράνομη διακίνησης καύσιμων, από την οποία προκύπτει απώλεια εσόδων με συντηρητικούς υπολογισμούς πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Επίσης η κυβέρνηση πρέπει να ενεργοποιήσει άμεσα τον Ν. 3335/2005 σχετικά με  την πρόσβαση των πρατηριούχων για αγορές  καυσίμων  από τα Διυλιστήρια, από την οποία θα προέλθει μείωση της μέσης τιμής στην αμόλυβδη  κατά 7 – 8 λεπτά περίπου.

Η ΠΟΠΕΚ τονίζει για μία ακόμη φορά τις επιπτώσεις που θα έχει στο κόστος ζωής, το διαθέσιμο εισόδημα, την κατανάλωση και τα πρατήρια η αύξηση των φόρων. Για τη συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών το αυτοκίνητο δεν είναι είδος πολυτελείας αλλά ανάγκης.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!