Skip to main content
| Notaka

ΔΤ για ταμειακές μηχανές-αποδείξεις λιανικής

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΠΟΠΕΚ)

Αρχιμήδους 29, 71306 Ηράκλειο – Κρήτη

Τηλ. 2810 220885 Fax 2810 220881

Κιν. Προέδρου 6944555328

E mail: popek@sppi.gr

Αριθμ. Πρωτ. 29

Ηράκλειο Κρήτης 16/03/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης για την έκδοση αποδείξεων λιανικής για τις πωλήσεις καυσίμων από 1ης Απριλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) δεν έχει αντίρρηση για το γεγονός ότι, έστω και  με καθυστέρηση, επιλύεται ένα ζήτημα που είχε προκαλέσει προστριβές και παρεξηγήσεις μεταξύ βενζινοπωλών, καταναλωτών και υπουργείου.

Η  ΠΟΠΕΚ δήλωσε, από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχει καμία αντίρρηση να εκδίδονται αποδείξεις, προκειμένου να διευκολυνθούν οι καταναλωτές στη συλλογή των αναγκαίων αποδείξεων για τη συμπλήρωση του αφορολόγητου ορίου. Οι αποδείξεις θα εκδίδονται από τις ταμειακές μηχανές που ήδη διαθέτουν τα πρατήρια καυσίμων για τις πωλήσεις των λοιπών προϊόντων και υπηρεσιών. Δεν θα αναγράφεται σε αυτές ο όγκος των καυσίμων σε λίτρα, που διατέθηκαν στην κατανάλωση, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί εφόσον τα πρατήρια δεν διαθέτουν ολοκληρωμένα συστήματα ελέγχου εισροών – εκροών όγκου καυσίμων συνδεδεμένα με τις ταμειακές.

Με αυτό το δεδομένο, και για να μην υπάρξει καμία πιθανότητα παρερμηνείας από τα ελεγκτικά όργανα, θα πρέπει το υπουργείο Οικονομικών να εκδώσει σχετική εγκύκλιο που θα αναφέρει ρητά ότι τα δεδομένα από τη μνήμη των ταμειακών μηχανών δεν θα χρησιμοποιούνται για έλεγχο και διασταύρωση με τον όγκο των αγορών σε λίτρα, όσο θα παραμένει σε εκκρεμότητα η έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης,  για την εγκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών εκροών όγκου καυσίμων, στα πλαίσια του Ν.3784/09

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!