Skip to main content
| Notaka

Συναντήσεις με τους γεν. γραμματείς Οικονομικών και Οικονομίας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΠΟΠΕΚ)

Αρχιμήδους 29, 71306 Ηράκλειο – Κρήτη

Τηλ. 2810 220885 Fax 2810 220881

Κιν. Προέδρου 6944555328

E mail: popek@sppi.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαδοχικές συναντήσεις με τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων Οικονομικών κ. Δημήτρη Γεωργακόπουλο και Οικονομίας κ. Στέφανο Κομνηνό είχε την περασμένη Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010, το ΔΣ της ΠΟΠΕΚ.

Αντικείμενο συζήτησης ήταν η εγκατάσταση ολοκληρωμένων και πιστοποιημένων συστημάτων ελέγχου εισροών – εκροών όγκου στα πρατήρια, καθώς και το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την έκδοση αποδείξεων λιανικής από τα πρατήρια για τις πωλήσεις καυσίμων που δεν προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Η διοίκηση της ΠΟΠΕΚ επεσήμανε τις πάγιες θέσεις του κλάδου, τονίζοντας ότι οι βενζινοπώλες συμφωνούν με την εγκατάσταση ταμειακών μηχανών με την προϋπόθεση ότι θα εγκατασταθούν ταυτόχρονα τα συστήματα ελέγχου εισροών / εκροών. Επισημάνθηκε ακόμη η ανάγκη να διευκρινιστεί από το υπουργείο Οικονομικών το καθεστώς που ισχύει τώρα για τις πωλήσεις καυσίμων με το οποίο δεν επιτρέπεται η έκδοση αποδείξεων λιανικής, προκειμένου να σταματήσουν οι προστριβές με καταναλωτές που ζητούν αποδείξεις.

Η καθυστέρηση σχετικών διευκρινήσεων από το Υπουργείο Οικονομικών επιδεινώνει το πρόβλημα μεταξύ πρατηριούχων και καταναλωτών, με απρόβλεπτες εξελίξεις.

Ηράκλειο Κρήτης 02/02/2010

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γ. Γραμματέας

Κώτσος Ευάγγελος                                                          Χαλδέζος Ανδρέας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!