Skip to main content
| Notaka

10:24 “Μάλτα: Στα βενζινάδικα δεν θα πωλούνται καύσιμα εκτός των κανονικών ωρών λειτουργίας”.

 Το καύσιμο δεν θα είναι διαθέσιμο μετά την περάτωση των πρατηρίων καυσίμων στις 6 μ.μ., οι ιδιοκτήτες ανακοίνωσαν ότι η κυβέρνηση της Μάλτας απέρριψε την πρότασή τους για υψηλότερο περιθώριο κέρδους.

Μάλτα: Στα βενζινάδικα δεν θα πωλούνται καύσιμα εκτός των κανονικών ωρών λειτουργίας

Οι ιδιοκτήτες σταθμών δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία με την κυβέρνηση της Μάλτας και τα καύσιμα θα πωλούνται μόνο κατά τις κανονικές ώρες λειτουργίας, όπως δήλωσε στις αρχές της εβδομάδας το Επιμελητήριο Μάλτας (GRTU). 

Σε δήλωση μετά από συνάντηση με ιδιοκτήτες σταθμών, η GRTU ανακοίνωσε ότι η δράση θα ξεκινήσει την Τρίτη, αναφέρει Times of Malta. Το GRTU προειδοποίησε ότι τα μέτρα θα μπορούσαν να κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες. Οι ιδιοκτήτες σταθμών θα παρακρατήσουν στο μεταξύ τις πληρωμές αδειών από τις αρχές. 

Η κυβέρνηση της Μάλτας δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε κάνει μια εναλλακτική πρόταση στους ιδιοκτήτες σταθμών καυσίμων σχετικά με τη ζήτησή τους για υψηλότερο περιθώριο κέρδους. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες αυτής της πρότασης δεν απελευθερώθηκαν από τις δύο πλευρές. 

Το τελεσίγραφο που ορίστηκε από το GRTU έληξε χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία.

Μια σύγκρουση που χρονολογείται από το 2011

Η κυβέρνηση της Μάλτας είπε στους ιδιοκτήτες ότι οι τόποι που χρειάζονται για να ενημερώσουν τις εγκαταστάσεις τους μέχρι το επόμενο έτος θα ευθυγραμμιστούν με τις νέες απαιτήσεις που έχουν τεθεί από την Αρχή Περιβάλλοντος και Πόρων και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και Υδάτινων Υπηρεσιών. 

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι ιδιοκτήτες των GRTU και των πρατηρίων καυσίμων και η κυβέρνηση έχουν συμμετάσχει σε συνομιλίες για να ανταποκριθούν στις κατευθυντήριες γραμμές που έχουν τεθεί σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις – ένα κόστος που μπορεί να ανέλθει σε 500.000 ευρώ ανά ιστότοπο. 

Η Αρχή Πόρων της Μάλτας υποστηρίζει ότι το 2011 χορήγησε στους κατόχους των σταθμών καυσίμων αυξημένο κέρδος, ένα σημείο που απορρίφθηκε από τους τελευταίους, διότι η αύξηση αυτή σκιάστηκε από άλλα κόστη.

Η GRTU θεωρεί ότι υπέβαλε εύλογες προτάσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα ικανοποιηθεί το αίτημα της κυβέρνησης χωρίς να χρειάζεται να αυξηθεί η τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου ντίζελ. Ωστόσο, η κυβέρνηση της Μάλτας επιμένει ότι αυτές οι τελευταίες απαιτήσεις θα είχαν ως αποτέλεσμα υψηλότερες τιμές στην αντλία για τους καταναλωτές κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

ΠΟΠΕΚ  /  POPEK.GR

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ