Skip to main content
| Notaka

10:25 “Σύντομα θα δούμε τέτοια πρατήρια «επαναφόρτισης» ΦΩΤΟ”.

 

Πρόσφατα δημιουργήθηκε κανονικά, με εγγραφή στο ΓΕΜΗ, μια νέα ΙΚΕ, η TESLA Greece.

Πολλά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν στην σχετική εξέλιξη, και μιλούσαν με ενθουσιασμό, ότι η αμερικάνικη πρωτοπόρος εταιρία, επέλεξε την Ελλάδα, για κάποια σημαντική δραστηριότητα, διαβάζοντας κυρίως για ανάπτυξη έρευνας. Και η εν λόγω ‘οπτική’ στηρίχτηκε στο ότι η έδρα της εταιρίας Tesla Greece, όπως αναφέρθηκε, θα είναι εντός του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ, του γνωστού ελληνικού ερευνητικού κέντρου.

Φαίνεται λοιπόν ότι η TESLA, στα πλαίσια του να καταστήσει λειτουργικότερα τα αυτοκίνητά της, στήνει παγκοσμίως δίκτυο με ταχυφορτιστές της, έτσι ώστε τα αυτοκίνητά της, να μπορούν να φορτίζουν, γρήγορα, και προφανώς αντιμετωπίζει έτσι ένα λειτουργικό μειονέκτημα που είχε έως σήμερα: Εάν αυτοκίνητο TESLA ήθελε να φορτίσει ευρισκόμενο στην Ελλάδα, στην Τουρκία και σε πολλές άλλες χώρες, δεν θα υπήρχαν φορτιστές (βάσεις φόρτισης) για να φορτίσουν ή και να υπήρχαν λοιπόν φορτιστές, θα ήθελαν σχετικά αρκετό χρόνο για να φορτίσει πλήρως το αυτοκίνητο. Ψάχνοντάς το στο google, είδαμε ότι για να φορτίσει πλήρως ένα αυτοκίνητο TESLA, από «απλές» βάσεις φόρτισης, χρειάζονται περί των 10 ωρών · δεν είναι λίγο.

Προφανώς, η TESLA έχει δημιουργήσει superchargers, ήτοι ταχυφορτιστές, που ο χρόνος φόρτισης θα είναι πολύ συντομότερος από τους άλλους, ας πούμε απλούς φορτιστές. Και όντως, ψάχνοντας πάλι σχετικά στο google, είδαμε ότι οι TESLA Superchargers φορτίζουν ένα αυτοκίνητο που η φόρτισή του έχει πέσει στο 20%, σε έως 90 λεπτά· είναι λοιπόν όντως, σημαντικά ταχύτεροι από τους, ας πούμε συμβατικούς φορτιστές.

Ο Elon Musk με ένα tweet του ανακοίνωσε πως μέσα στο 2019, το δίκτυο ταχυφορτιστών της Tesla, οι Superchargers, θα καλύψουν την Ευρώπη στο 100%.

Οι ταχυφορτιστές της Tesla μπορούν να φορτίσουν έως 80% τις μπαταρίες ενός μοντέλου της σε 40 λεπτά, με την Tesla να ξεκαθαρίζει πως η κάλυψη 100% αφορά την ύπαρξη τουλάχιστον ενός ταχυφορτιστή σε ακτίνα του 95% του πληθυσμού σε όλες τις ενεργές αγορές.

Ο Musk έγραψε πως όσες μονάδες φόρτισης υπάρχουν ήδη θα αναβαθμιστούν σε Superchargers, με την ευρωπαϊκή έκδοση του Model 3 να διαθέτει θύρες φόρτισης CSS (Combined Charging System).

Στην Ελλάδα μέσα στο 2019 θα υπάρχουν πέντε Superchargers σταθμοί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λαμία, Ιωάννινα και Καλαμάτα.

Σήμερα, η Tesla διαθέτει περισσότερους από 1.260 Supercharger σταθμούς στην Ευρώπη και πάνω από 9.800 Superchargers σε όλο τον κόσμο. Το 2020 η Tesla θα αρχίσει να τοποθετεί Superchargers και στην Αφρική.

ΠΟΠΕΚ  /  POPEK.GR

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ