Τα έσοδα της ρωσικής Gazprom ανήλθαν σε 2,14 τρισεκατομμύρια ρούβλια (34,17 δισεκατομμύρια δολάρια) κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2018, από 1,81 τρισεκατομμύρια ρούβλια για την ίδια περίοδο του 2017, ανέφερε η εταιρεία σήμερα (30/5).
Ο μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου στον κόσμο δήλωσε ότι τα κέρδη του, που αναλογούν στους ιδιοκτήτες για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2018, ανήλθαν σε 372 δισεκατομμύρια ρούβλια – 11% περισσότερα από ό, τι για την ίδια περίοδο του 2017.
“Η αύξηση των εσόδων από πωλήσεις οφείλεται κυρίως στην αύξηση των πωλήσεων αερίου και εξευγενισμένων προϊόντων”, εξηγεί η εταιρεία.
Η Gazprom αποτελεί τον μεγαλύτερο προμηθευτή φυσικού αερίου της Ευρώπης και το ήμισυ των εσόδων της εταιρείας προέρχεται από την πώληση φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά.
Η εταιρεία πώλησε 173,8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους – μια σημαντική αύξηση από 159,8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα που πωλήθηκε κατά την ίδια περίοδο πέρυσι.
Επιπλέον, η εταιρεία προμήθευσε με σημαντικές ποσότητες υγροποιημένου φυσικού αερίου την Ταϊβάν, το Μεξικό και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
www.worldenergynews.gr

