Skip to main content
| I | ,

Η βομβιστική επίθεση στον Πειραιά (βλ. video) και ο σκιώδης διαχειριστής του πρατηρίου

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο Γιάννης Σουλιώτης στην εφημερίδα «Καθημερινή», η βόμβα σε βενζινάδικο στον Πειραιά το βράδυ της Παρασκευής 8.3.2024 ήταν μήνυμα σε στέλεχος της Greek Mafia που εκτίει ποινή πολυετούς κάθειρξης και αναμένεται σύντομα να αποφυλακιστεί

Με την Greek Mafia συνδέει η αστυνομία τη βομβιστική επίθεση σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά, το οποίο ανήκε σε βαρύ όνομα της νύχτας που δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο στον Νέο Κόσμο. Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα άλλαξε χέρια και φαινομενικά τουλάχιστον ανήκει σε άτομο που δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μετά τη δολοφονία, τη διαχείρισή του φέρονται να είχαν αναλάβει δύο άλλα πρόσωπα, επίσης γνωστά στον χώρο της νύχτας, τα οποία εκτιμάται ότι πιθανόν είναι και οι αποδέκτες του «μηνύματος» της επίθεσης.

Στο σημείο της έκρηξης έχει δημιουργηθεί κρατήρας, χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν άλλα ευρήματα.

Ορισμένες πληροφορίες, που πάντως είναι δύσκολο να επαληθευτούν, περιγράφουν ως σκιώδη διαχειριστή του πρατηρίου στέλεχος της Greek Mafia που εκτίει ποινή πολυετούς κάθειρξης και αναμένεται το προσεχές διάστημα να αποφυλακιστεί. Είναι πιθανό η βομβιστική επίθεση να αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα με αυτόν ως αποδέκτη.

Η βόμβα εξερράγη λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα σε χώρο δίπλα από το πρατήριο επί της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση στον Πειραιά. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων. Το πρατήριο ήταν ανοιχτό, ωστόσο ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Από την έκρηξη δημιουργήθηκε κρατήρας στο έδαφος ενώ από το ωστικό κύμα προκλήθηκαν φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και τζάμια πολυκατοικιών και καταστημάτων. Δεν βρέθηκαν υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού, γεγονός που κατατείνει στο συμπέρασμα ότι οι δράστες άναψαν και πέταξαν μασούρι δυναμίτιδας.

Την έρευνα για το συμβάν ανέλαβε το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας.

Ενα σενάριο πάντως που εξετάζεται θέλει την επίθεση στο πρατήριο υγρών καυσίμων να μην είναι άσχετη με την επιχείρηση –δύο ημέρες νωρίτερα– της Οικονομικής Αστυνομίας για την εξάρθρωση κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων. Ορισμένες πηγές ενημέρωσης αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο οι δράστες να επιτέθηκαν στο βενζινάδικο θεωρώντας ότι οι διαχειριστές του κρύβονται πίσω από τις καταγγελίες που οδήγησαν τα στελέχη της Αστυνομίας στα ίχνη του λαθρεμπορικού δικτύου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!