Skip to main content
| I |

Κέρδη 5,2 εκατ. σημείωσε ο όμιλος Ελίν στο α’ εξάμηνο 2023

Μικρή μείωση της κερδοφορίας στο εξάμηνο του 2023 παρουσίασε η Ελίν, αποτέλεσμα του αρνητικού περιβάλλοντος της εσωτερικής αγοράς, που επηρεάστηκε μεταξύ άλλων από την επιβολή πλαφόν στο μεικτό περιθώριο κέρδους των καυσίμων.

Ετσι, παρά τα σημαντικά αυξημένα αποτελέσματα της διεθνούς αγοράς και τη βελτιωμένη κερδοφορία της δραστηριότητας στην ηλεκτρική ενέργεια, τα μεικτά κέρδη του ομίλου Ελίν στο εξάμηνο ανήλθαν σε 31,6 εκατ. ευρώ έναντι 31,3 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου πρώτου εξαμήνου του 2022, και τα ΕΒΙΤDA σε 13,48 εκατ. έναντι 15,72 εκατ. το 2022, παρουσιάζοντας μείωση 14%. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 5,2 εκατ. έναντι 6,19 εκατ. του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε στο εξάμηνο του 2023 σε 1,137 δισ. ευρώ έναντι 1,95 δισ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2022, καταγράφοντας μείωση 42%.

Οσον αφορά τη μητρική εταιρεία, τα EBITDA ανήλθαν σε 13 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο έναντι 15,02 εκατ. το α΄ εξάμηνο του 2022. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 6,8 εκατ. στο εξάμηνο έναντι 7,48 εκατ. ευρώ, και τα κέρδη μετά από φόρους σε 5,6 εκατ. έναντι 6,03 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου διαστήματος του 2022.

Με θετικό πρόσημο και σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας έκλεισε το α΄ εξάμηνο η δραστηριότητα της ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία εξελίσσεται σε μια νέα πηγή εσόδων για την Ελίν, ενώ μείωση πωλήσεων και κερδοφορίας καταγράφει η δραστηριότητα των στερεών καυσίμων. Το ασταθές πολιτικό περιβάλλον και η αβεβαιότητα της περιόδου επηρέασαν την οικοδομική δραστηριότητα της χώρας και τις πωλήσεις στερεών καυσίμων, οι οποίες υποχώρησαν κατά 28%.

Η Ελίν, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Γιάννη Αληγιζάκη, διατηρεί θετικές προοπτικές για το β΄ εξάμηνο του έτους, καθώς οι συνθήκες της αγοράς παρουσιάζουν βελτίωση και η πολιτική σταθερότητα ευνοεί τις επενδύσεις. Στο β΄ εξάμηνο η Ελίν στοχεύει στην ανάπτυξη του δικτύου της με απόκτηση πρατηρίων σε μεγάλα αστικά κέντρα και στη συνέχιση της διεύρυνσης του πελατολογίου της στην αγορά της βιομηχανίας και των μαρινών. Η εταιρεία συνεχίζει επίσης σταθερά την υλοποίηση του προγράμματός της για την ενεργειακή μετεξέλιξή της σε έναν ολοκληρωμένο ενεργειακό όμιλο, προχωρώντας στην εγκατάσταση ταχυφορτιστών σε 30 πρατήρια πανελλαδικά εντός του 2023 και στην ολοκλήρωση τριών μικρών φωτοβολταϊκών πάρκων στον Ασπρόπυργο και τον Βόλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!