Skip to main content
| I |

Αίτημα ΠΟΠΕΚ για αύξηση του βασικού ορίου κύκλου εργασιών πρατηρίων καυσίμων για το φορολογικό έτος 2022

Με επιστολή της προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, αλλά και προς την ΑΑΔΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) ζητά την αύξηση του ορίου κύκλου εργασιών πρατηρίων καυσίμων (με νομική μορφή ετερόρρυθμης εταιρείας, ομόρρυθμης εταιρείας, ατομικής επιχείρησης, κλπ.) για το φορολογικό έτος 2022, ώστε να παραμείνουν στην κατηγορία «μικρές οντότητες» που δεν απαιτούνται διπλογραφικά φορολογικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα, λόγω της εκτόξευσης των τιμών καυσίμων, ζητά αναπροσαρμογή του ορίου ετήσιου κύκλου εργασιών από τα 8 εκατ. ευρώ στα 10 εκατ. ευρώ.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή, ο πληθωρισμός επέδρασε στην αύξηση τζίρου του λιανικού εμπορίου καυσίμων κίνησης, όπως επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία Ιουλίου 2022 σε σύγκριση με τον Ιούλιου 2021, τα οποία δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Με αυτά τα δεδομένα, η φορολογητέα ύλη των πρατηρίων έτους 2022 θα αυξηθεί σημαντικά, σε σημείο να υπερβεί το όριο της Β΄ κατηγορίας, παρότι τα πρατήρια εξακολουθούν να ασφυκτιούν οικονομικά, επιβιώνοντας εν μέσω διαρκών αυξήσεων λειτουργικών εξόδων σε συνθήκες επιβολής πλαφόν με μοναδιαίο περιορισμό περιθωρίου κέρδους των καυσίμων από τον Μάρτιο 2022 έως και τον Ιούνιο 2023.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!