Skip to main content

Θ. Κιουρτζής: Αδιανόητο για κέρδος δύο ευρώ, να επιβάλλεις σε πρατήρια καυσίμων πρόστιμο 5.000 ευρώ

Σε συνέντευξή του στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5», ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ, Θέμης Κιουρτζής καλεί τον Υπουργό Ανάπτυξης να διορθώσει τις αδικίες στα πρόστιμα που επιβάλλονται σε πρατηριούχους για ασήμαντο όφελος.

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης:

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Θέμης Κιουρτζής μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη τονίζοντας ότι “το πρόστιμο που επιβλήθη στο πρατήριο της Θεσσαλονίκης είναι για περιθώριο κέρδους – ημερήσιο όφελος 2 ευρώ την ημέρα -κι αυτό με ερωτηματικό. Και κάλεσε ευθέως τον Υπουργό Ανάπτυξης να ανακοινώσει ποιο είναι το όφελος των πρατηρίων για να επιβληθούν πρόστιμα στα εν λόγω πρατήρια.

Ο ίδιος χαρακτήρισε το όφελος αμυδρό, αμελητέο και στιγμιαίο. Ο κ. Κιουρτζής ανέφερε ότι “δε γίνεται σε ένα τζίρο 10.000 ευρώ, για δύο ευρώ με ερωτηματικό επιπλέον κέρδος να επιβάλλεις 5.000 ευρώ πρόστιμο για αισχροκέρδεια”. Γιατί δεν λήφθηκε υπόψην η διαφορά θερμοκρασίας, που τελικά το κέρδος… αρνητικό.

Ο πρόεδρος ΠΟΠΕΚ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα διακαιωθεί ο συγκεκριμένος πρατηριούχος στο δικαστήριο. Ήταν κατηγορηματικός ότι τα πρόστιμα επιβλήθηκαν αδικαιολόγητα στα 4 πρατήρια.”Πρόκειται για μια παραπληροφόρηση του καταναλωτικού κοινού” δήλωσε μεταξύ άλλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!