Skip to main content
| I |

“Αλλαγές στην εταιρική διακυβέρνηση των ΕΛΠΕ συζητούν Δημόσιο και Λάτσης – Έχει ολοκληρωθεί μελέτη, οι αποφάσεις σε έκτακτη ΓΣ”.

 

Εφόσον υπάρξει συμφωνία των μετόχων (Ελληνικό Δημόσιο και Paneuropian του Ομίλου Λάτση) , νέο πλάνο εταιρικής διακυβέρνησης των ΕΛΠΕ είναι πιθανό να υιοθετηθεί στην έκτακτη γ.σ. που θα συγκληθεί για την προσαρμογή της εταιρείας στα δεδομένα του νέου νόμου για τις Ανώνυμες Εταιρείες, όπως ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων Ευστάθιος Τσοτσορός, μιλώντας στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Τσοτσορός σημείωσε ότι υπάρχει η ανάγκη εκσυγχρονισμού του μοντέλου εταιρικής διακυβέρνησης σε ό,τι αφορά μεταξύ άλλων την εκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, την πρόσληψη των ανώτερων στελεχών μάνατζμεντ, την λειτουργία του ΔΣ, τον ρόλο του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου αλλά και την κατανομή των αρμοδιοτήτων.

Εξέφρασε την ελπίδα οι αλλαγές να γίνουν στην έκτακτη γενική συνέλευση που θα συγκληθεί για την προσαρμογή της εταιρείας στα δεδομένα του νέου νόμου για τις Ανώνυμες Εταιρείες, εφόσον μέχρι τότε υπάρξει συμφωνία των μετόχων ως προς τις αλλαγές, στη βάση σχετικής μελέτης που έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον διαγωνισμό πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των ΕΛΠΕ που ολοκληρώθηκε πρόσφατα χωρίς αποτέλεσμα, ο επικεφαλής του ομίλου τόνισε ότι από την πλευρά της διοίκησης η διαδικασία υπηρετήθηκε με επαγγελματισμό, ωστόσο οι αγοραστές δεν κατέβηκαν στο διαγωνισμό για λόγους που αφορούν τους ίδιους. Και σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα είπε ότι είναι θέμα που θα πρέπει να συζητήσουν οι μέτοχοι μεταξύ τους.

Τέλος, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Ανδρέας Σιάμισιης, στις προτεραιότητες των ΕΛΠΕ περιλαμβάνονται ακόμη η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ενώ για τη δραστηριότητα της ηλεκτροπαραγωγής τόνισε ότι η αγορά είναι άκρως προβληματική εξαιτίας μεταξύ άλλων και των προβλημάτων της ΔΕΗ και επανέλαβε πως αν οι ανεξάρτητοι παραγωγοί δεν ήταν θυγατρικές μεγάλων ομίλων, δεν θα είχαν διατηρηθεί στη ζωή.

energypress.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!