Skip to main content
| I |

“Μπήκαν τα θεμέλια για τις πρώτες δεξαμενές στο νέο τερματικό των ΕΛΠΕ στην Κύπρο – Παράθυρο συνεργασίας με ExxonMobil και BP”.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Παρότι οι καιρικές συνθήκες και ζητήματα που αφορούν στο υπέδαφος επιβράδυναν αρχικά τους ρυθμούς υλοποίησης του έργου, οι εργασίες για την κατασκευή την κατασκευή της νέας εγκατάστασης αποθήκευσης καυσίμων των ΕΛΠΕ στο Βασιλικό της Κύπρου συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου να καλυφθεί το χαμένο έδαφος.

Ήδη, μάλιστα, έχουν θεμελιωθεί οι πρώτες τρεις δεξαμενές.

 Στην παρούσα φάση ανάπτυξης, το έργο, συνολικής χωρητικότητας αποθήκευσης 69.000 m3, θα αποτελείται από έντεκα δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμων.

Επίσης, η εγκατάσταση θα διαθέτει πλήρως αυτόνομο πυροσβεστικό δίκτυο, αποτελούμενο από δεξαμενή πυρόσβεσης χωρητικότητας 4.000 m3.

Την κατασκευή του νέου τερματικού των ΕΛΠΕ έχει αναλάβει η ΤΕΡΝΑ.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 23,5 εκατ. ευρώ και υπολογίζεται ότι η κατασκευή θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη του 2020.

Παράθυρο συνεργασίας με ExxonMobil και BP

Στις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις του Βασιλικού προβλέπεται να κατασκευαστούν και οι νέες δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμων της ExxonMobil και της BP, οι οποίες, όμως, δε θα προχωρήσουν άμεσα στην κατασκευή τους.

Έτσι, τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα, θα αξιοποιήσουν εγκαταστάσεις άλλων εταιρειών.

Τα ΕΛΠΕ επιδιώκουν να ολοκληρώσουν συμφωνίες με τις δυο εταιρείες προκειμένου να διαθέσουν τυχόν εναπομείνασα χωρητικότητα στις δεξαμενές του νέου τερματικού τους, για τις ανάγκες των δυο κολοσσών, με τους οποίους έχουν ούτως ή άλλως μακροχρόνια και πολυεπίπεδη συνεργασίας.

Η μετακίνηση από τη Λάρνακα στο Βασιλικό

Στις νέες εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στο Βασιλικό θα μετεγκατασταθούν οι υποδομές που διατηρούσε η ΕΚΟ στη Λάρνακα.

Οι υποδομές αυτές περιλαμβάνουν ιδιόκτητες εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων, δεξαμενές και εμφιαλωτήριο υγραερίου και σταθμό φόρτωσης χύμα υγραερίου.

Σε συνεργασία με τις Πετρολίνα, Intergaz και Synergas, η Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου του Ομίλου ΕΛΠΕ προχώρησε σε κοινοπραξία για την κατασκευή νέας κοινής εγκατάστασης υγραερίου (LPG) στο Βασιλικό, με αποθηκευτικούς χώρους 5000 μτ και εμφιαλωτήριο κυλίνδρων.

energypress.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!